Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

tisdag 29 juni 2010

Norsk politiker vill ha etniskt norska skolklasser

NORGE. Etniska norska skolbarn blir offrade på integrationens altare i Olso och borde samlas i egna klasser. Det anser det f d skolborgarrådet Robert Wright, Kristelig Folkeparti.

Det har talats och skrivits mycket i norsk media på sista tiden om det faktum att det i Olso till hösten finns ett flertal nya klasser som består av uteslutande invandrarbarn. Wrights yngsta son ska till hösten börja i första klass. De norska barnen har fördelats i tre olika klasser där de utgör en tredjedel i vardera – i minoritet alltså. Wright föreslår att norska barn sätts i en egen klass om det är en skola som har många invandrarelever.

– Mitt barn er altså en minoritet, spredd tynt utover for å pynte på statistikken. Våre barn blir et middel for å sørge for integreringen av de andre, prøvekaniner i et relativt sterkt sosialt eksperiment. Vi opplever stadig at norske naboer ikke gidder mer og flytter. Utviklingen går bare én vei, veldig raskt.

Då Wrights 9-årige son började på skolan var hälften norska. Wright menar att samla de norska barnen i en egen klass ökar tryggheten för dessa och saktar upp utflyttningen av norska familjer från områden med många invandrare. På så sätt skulle det även främja integreringen. Han ifrågasätter varför inte Torger Ødegaard i skolrådet pratar med norska familjer och erkänner att problemet finns.

– Ødegaard burde snakke med etnisk norske foreldre i disse områdene. Redselen og fortvilelsen over det som skjer, er stor. Ingen er tjent med at alle har flyttet om noen år.

Aftenposten
NRK




Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: