Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

tisdag 29 juni 2010

Jimmie Åkesson dömer ut SVT:s utestängning

PRESSMEDDELANDE. Jimmie Åkesson dömer ut SVT:s utestängning av SD som odemokratisk och motsägelsefull.

Återigen har den politiskt tillsatta ledningen av SVT, på såväl odemokratiska som motsägelsefulla grunder, valt att utestänga Sverigedemokraterna från slutdebatten och därmed begränsat väljarnas möjlighet att få en allsidig och opartisk valinformation.

SVT-ledningens beslut motiveras med det rådande opinionsläget för SD. SVT:s egen valsajts väljarindex visar dock att SD haft över 4% under ca 1 år, varav flera mätningar visar att SD är större än flera andra riksdagspartier och kan komma att få en vågmästarroll efter riksdagsvalet. Kristdemokraterna och Ny demokrati låg även på en jämförbar opinionsnivå som SD inför sina riksdagsinträden och fick båda delta i slutdebatten.

Jimmie Åkesson kommenterar:

- SVT:s beslut är, mot bakgrund av opinionsläget samt den roll Sverigedemokraterna kan komma att få efter riksdagsvalet, odemokratiskt. Förklaringen till varför man väljer att utestänga SD är också paradoxal och visar att man är beredd att frångå sin egen policy om opartiskhet i syfte att förhindra ett sverigedemokratiskt riksdagsinträde, säger Jimmie Åkesson.

- Beslutet visar också på en feghet hos SVT:s politiskt tillsatta ledning då de naturligtvis skulle få mycket kritik från de andra partierna om de bjöd in oss till debatten. Därmed visar de med all önskvärd tydlighet hur lite "oberoende television" SVT i verkligheten är. Vi kommer dock göra vad vi kan för att beslutet rivs upp så att väljarna, och inte SVT, får möjlighet att avgöra vilka politiska partier man vill se representerade i riksdagen efter valet den 19 september, avslutar Jimmie Åkesson.

MyNewsdesk




Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: