Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

söndag 11 april 2010

Psykolog censurerades av Newsmill

”40 års import av improduktiva multikulti” var inte en formulering som föll Bonnier i smaken. Efter att psykologen Maj Grandmo sågat den svenska mångkulturpolitiken jäms med fotknölarna gick Newsmill därför in och redigerade hennes debattinlägg till en snällare version.

Det var på fredagkvällen som psykologen Maj Grandmo publicerade en artikel där hon ställde diagnos på de politiskt korrekta i Sverige. Hon frågade sig varför så många 40-talister vurmar för mångkulturen, samtidigt som det är uppenbart att mångkultur är en av de sämsta samhällsformer som funnits, historiskt och vetenskapligt sett, och trots att det numera är tydligt att detta även gäller den svenska versionen.

För att exemplifiera vad som är dåligt med mångkultur angrep Grandmo bland annat brottsligheten och det faktum att invandrare (BRÅ 2005) begår 4,5 gånger så många grova brott som svenskar, t.ex. våldtäkter och gaturån.

Efter att först ha hyllat invandrarna i det pre-mångkulturella Sverige, dvs de som kom under 60- och 70-talet, gick Grandmo över till att utdela en riktig råsop åt den ”improduktiva multikulti” som man senare ”importerat”:

I vissa grupper, t ex irakier och somalier är arbetslösheten 70-80%. Lärare på skolorna med mycket invandrarbarn hävdar att dessa inte har den minsta lust att bidra med en fena till det svenska samhället. Istället åtnjuter man frukterna av 40-talisternas idealsamhälle. Media frossar numera i hur "frustrerade" invandrarna är på det svenska samhället och att man tar ut det hela genom att bränna ner förorterna. Invandrare i både första, andra och tredje generationen är för övrigt kraftigt överrepresenterade i brottsligheten, särskilt då vålds- och sexbrott. Att Sverige har så hög brottslighet nu mot förr är i mycket ett resultat av 40 års import av improduktiva multikulti.

Men den formuleringen blev inte långlivad på den hårt censurerade Bonniersajten Newsmill. Trots att det är meningslöst att försöka dölja något på Internet har man nu raderat ett helt stycke utan att ens ge en kommentar om varför.

I Fria Tiders ursprungsartikel finns hela den raderade texten citerad. Och här är den färdigredigerade Newsmill-artikeln.

Vi tackar läsaren Koklarz för tipset.



Ursprungsartikel
Källa: Fria Tider (importerat inlägg)

Inga kommentarer: