Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

lördag 24 april 2010

OPINION: Gävle Dagblad i igelkottsposition

När Gävle Dagblad publicerade en närmast lyrisk artikel om faktumet att Hofors kommun anställt 27 personal för att bland annat sköta marktjänsten åt 30 ensamkommande ”flyktingbarn” tog det eld ordentligt hos många av kommunens invånare.

Politiskt Inkorrekt skrev en artikel om ärendet som rörde upp känslor hos våra läsare också. Till dags dato har 123 kommentarer skrivits. Efter artikeln i Gävle Dagblad (en av tidningens mest kommenterade någonsin) såg man sig tvungen att skriva en tårdrypande ledarartikel betitlad ”Var är medkänslan?” där läsarnas kommentarer bland annat kallades ”rasistiska spyor”.

Läsarförakt

Detta var närmast som att hälla bensin på öppen eld. Läsarkommentarerna fortsatte att strömma in, och en överväldigande majoritet av dom var klart avvisande både till idén att dom anländande ”flyktingbarnen” skulle tas om hand av 27 personal, och Gävle Dagblads föraktfulla omdömen om sina läsare.

Idag publicerade då Gävle Dagblad en ny ledarartikel där man nu hävdar att det är ”ultrahögerns” representanter som på ett skickligt sätt använder Internet för att sprida ”främlingsfientlighet” och att det naturligtivs är mer eller mindre organiserat från Sverigedemokraterna, som enligt GD:s definition då skulle vara ”ultrahögern”.

Konspirationsteorier

Man framför sådana konspirationsteoretiska idéer om att det är ett fåtal Sverigedemokratiska företrädare som går igenom Internet med luskam varje dag och därefter skriver kommentarer. Att det skulle vara helt vanliga svenskar som är så till den milda grad trötta och förbaskade på den kapsejsade invandringspolitik som Gävle Dagblad så kraftfullt försvarar verkar inte ens finnas i dom politiskt korrekta murvlarnas och redaktörernas sinnevärld.

Det är patetiskt att se hur Gävle Dagblad rullar ihop sig i igelkottsposition och vänder alla taggar ut mot sina läsare. Man väljer att helt bortse från sina egna gigantiska tillkortakommanden när det gäller beskrivningen av den värld som läsarna, men knappast journalisterna, befinner sig i. Gammelmedia ser sin självpåtagna roll som förmedlare av dom ”rätta” åsikterna kraftfullt ifrågasättas av fria nyhetsförmedlare, och blir då mer likt gnälliga barn än seriösa samhällsbevakare.

Graven är snart färdig

När media slog in på vägen där man valde att börja indoktrinera och åsiktsstyra sina läsare istället för att objektivt beskriva och informera, då började man också gräva sin egen grav. Nu har det gått så långt att denna grav nästan är färdiggrävd, och vi väntar bara på att få knuffa ner lögnarna däri. Vi behöver inte läsa deras tillrättalagda smörja och hysteriska utfall om ”ultrahöger” om vi inte vill, det finns numera andra kanaler att skaffa sig sanningstrogen information från.

Gustaf Janson



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: