Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

söndag 11 april 2010

Insändare: Allt ditt är mitt?

[INSÄNDARE] Algeriern  Said Bouzakri (enligt egen uppgift; några säkra papper finns som vanligt inte) har av Svea hovrätt dömts för ficktjuveri till 4 månaders fängelse och utvisning på 5 år.

Lille Said Bouzakri, som person, och hans brott förtjänar egentligen ingen uppmärksamhet, men det är några saker som sticker ut och som bör kommenteras:

Said Bouzakri säger att han har kommit till Sverige bl.a. för att söka arbete. Han syns därmed mena ficktjuveri – ett av de mest lumpna brott svensk rätt känner. Kvalifikationer för ett hederligt arbete förefaller han nämligen helt sakna.

Said Bouzakri är tydligen muslim. I vart fall var det i en moské som han träffade den marockan som han påstår sig ha bott hos här i Sverige. Lite förvånad blir man därför när man tar del av hans egna uppgifter att han var berusad vid tillfället för fickstölderna på restaurang Sturecompagniet i Stockholm. Han "minns därför bara lite grand vad han hade för sig." Detta "lite grand" består tydligen i att han säkert vet att han inte hade försökt stjäla något på restaurangen. På för i dessa kretsar sedvanligt manér förnekar han således gärningarna.

Vistelsen i det svenska fängelset kommer antagligen inte att bli särskilt obehaglig för Said Bouzakri. Där kommer han att åtnjuta en standard som han endast kunnat drömma om hemma i Algeriet. För att avskräcka sådana solkiga personer som Said Bouzakri från att komma till Sverige för att begå brott här, måste därför standarden i de svenska fängelserna sänkas rejält. Ner till den nivån att en algerier skulle klaga; då har man nått målet.

Sedan kan man ju också fråga sig varför den långfingrade Said Bouzakri utvisades endast på 5 år. Livstidsutvisning hade väl varit mer passande? Varför skall en sådan person få sätta sin fot i Sverige en gång till?

Wargentin



Ursprungsartikel
Källa: Fria Nyheter (importerat inlägg)

Inga kommentarer: