Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

måndag 5 april 2010

Expressenvinkling: svenska män tickande bomb

Den kände statsvetaren från Göteborg, Bo Rothstein, skriver i dagens Sidan 4 i Expressen om det nya hotet mot Sverige. Unga outbildade män kommer inte att komma in på arbetsmarknaden på grund av sin låga utbildningsnivå, Rothstein förutspår även att de inte heller kommer att kunna skaffa sig flickvänner. Rothstein pekar i sin artikel inte ut någon etnisk grupp i samhället, men Expressen väljer att ackompanjera artikeln med en bild av rakade nynazister.

Expressens vinkling

Expressens vinkling

Undersökningar visar tjejer tar för sig mer i skolorna och därmed får bättre betyg, killar hamnar på efterkälken redan i unga år. När de senare försöker komma ut på arbetsmarknaden kommer de att bli ratade till förmån för de mer ambitiösa tjejerna, tror Bo Rothstein. Han menar vidare att kvinnor aldrig väljer manliga partners som står under dem utbildningsmässigt och socialt, därför kommer de outbildade männen förbli ensamstående.

Rothstein utlägger:

Hur blir ett samhälle med en stor grupp unga män som inte lyckas hitta någon stadigvarande kvinnlig partner, som inte kommer att leva med barn och som inte kommer att ha en fast position på arbetsmarknaden? Det finns goda skäl att tro att detta blir ett tämligen bökigt samhälle att leva i. Bland denna grupp unga män kommer det att finnas ett betydligt antal som upplever utanförskap, frustration och brist på respekt. Vi vet också att unga män är betydligt mera vålds- och brottsbenägna än unga kvinnor och att socialt destruktivt beteende ofta har sin bakgrund i olika former av frustration som följer av att vara ensamstående och ha låg social status.

2009 publicerade Skolverket ”Vad påverkar resultaten i svensk grundskola – kunskapsöversikt om betydelsen av olika faktorer”. I den klargörs det att elever födda utomlands, elever i segregerade områden och elever från hem där föräldrarnas utbildningsnivå är låg kommer att klara den svenska skolgången sämre än andra. Trots det väljer Expressen i sitt val av bild att vinkla det som att det är svenska män som riskerar att hamna i extremistiska kretsar, fastän Bo Rothstein inte nämner något om detta. Misstankar finns att Expressens handlade kan förklaras av den politiskt korrekta inställningen som finns på tidningen.

Fria Tider har kontaktat Expressen i hopp om en förklaring.

RA.



Ursprungsartikel
Källa: Fria Tider (importerat inlägg)

Inga kommentarer: