Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

måndag 22 mars 2010

Vänsterkrav: Stoppa utvisningar till Malta


Kalle Larsson. Foto: Henrik Ismarker.

Vänsterpartiet vill stoppa avvisningar till EU-landet Malta, enligt ett pressmeddelande.

Enligt Vänsterpartiet lever inte EU-landet Malta upp till den servicenivå som partiet tycker att man ska ge asylsökare. Istället kallar man situationen på malta för ”katastrofal” för både vuxna och barn.

- När flyktingmottagandet är så pass inhumant och asylrätten så svag som den är på Malta måste vi stoppa avvisningarna dit, säger Kalle Larsson, Vänsterpartiets flyktingpolitiske talesperson.

- Att Sverige ska följa rekommendationerna från FN:s flyktingorgan UNHCR borde vara en självklarhet.

- Att som migrationsministern skylla på EU:s Dublinförordning duger inte. Det är fullt möjligt att göra undantag från den och det här är en situation när det är nödvändigt, säger Kalle Larsson.

Dublinförordningen är en överenskommelse mellan ett flertal länder om att en asylsökare ska återförvisas till det land som han eller hon först nådde, även om han lyckats ta sig längre in i EU innan han söker asyl. Sverige vägrar redan nu att respektera förordningen när det gäller Grekland, dit man inte återsänder några asylsökare. Följden har blivit att allt fler asylsökare uppger för Migrationsverket att de kommit via just Grekland.

AD.



Ursprungsartikel
Källa: Fria Tider (importerat inlägg)

Inga kommentarer: