Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

måndag 22 mars 2010

En oanständig krönika av en kulturskribent

Full av lögner:

”De främlingsfientliga sverigedemokraterna har en kultursyn som kan få den vitaste skåning att blekna. Fräckt påstår man att Selma Lagerlöf skulle tillhöra supportrarna om hon hade levt i dag. Ty Nils Holgerssons bild av Sverige är deras. Röda stugor med helvita invånare. Dock undviker man i partitalen om Selma att nämna att hon var lesbisk. Sådant lämnar man naturligtvis därhän i kretsar som bara för något decennium sedan i homofobiskt raseri ”knackade bög” och såg till att RFSL tvingades stänga i Helsingborg.

Sd:s kulturpolitik – om man nu skulle kunna kalla något för det – är att förbjuda alla genusdiskussioner och motverka alla kulturella forsknings-expeditioner. Kvinnan vid spisen och inte på någon kandidatlista!

I retoriken är sd ett rent enfrågeparti. Allt är invandrarnas fel. Våldtäkter, kriminalitet, sänkta pensioner, arbetslöshet! Allt. Och ”massinvandringen” kostar ”50 miljarder” och när den ”omedelbart ska minskas med 90 procent”, som sd framförde i veckan, kan allt betalas! Nationen är hotad. Imorgon tvingas alla svenska kvinnor gå i burka och du och jag knäböja i riktning Mekka!”

Gunnar Bergdahl
gunnar.bergdahl@hd.se
042-489 90 06

HD

Björn Söder har tidigare redogjort i detalj vad han menade angående Astrid Lindgren.



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: