Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

måndag 22 mars 2010

Åklagare yrkar på ett års fängelse för pistolsmugglare

Foto: Netlog

Salim Masso hemmahörande i Södertälje var på väg med tåg från Oslo till Stockholm. På tåget fanns också tullpersonal från gränsskydds- sektionen i Hån. Tullarna bestämde sig för göra en kontroll av ynglingen. Detta visade sig vara en fullträff, för i mannens väskan innehöll sex handeldvapen av skiftande modeller. Vid efterkontroll visade sig det att vapnen hade stulits vid ett inbrott i Norge för någon månad sedan. Han har erkänt vapenbrottet.

Straffvärdet är enligt åklagaren mellan ett och ett halvt och två års fängelse. Men med "ungdomsrabatten" borträknad ligger strafftiden på runt ett års fängelse

Från åtalet i Värmlands tingsrätt B 894-10

När polisen gjorde en husrannsakan i Salim Massos bostad i Södertälje hittades ytterligare en pistol, en Beretta kaliber 7,65 mm gömd i en byrålåda. Även detta vapenbrott har han erkänt. I samband med husrannsakan i bostaden fann polisen åtta kostymer och fyra kavajer av märket SIR och Cavaliere, värdet på kläderna är ca 50 000 kr. Kläderna kan spåras till ett nattligt inbrott i klädbutiken Ninves som fick påhälsning natten till den 14 november 2009. Salim Masso misstänks för att ha förvärvat dessa kavajer och kostymer. Åtalspunkten är häleri. Han nekar till brottet

Under rättegången i fredags i Värmlands tingsrätt vägrade han säga ett ord om de beslagtagna pistolerna och vem som skulle ha dem och vad de skulle användas till. Han uppgav dock att han inte tillhör något kriminellt gäng men umgås i kriminella kretsar. En av hans kamrater avtjänar nu fängelsestraff för mord.

Han åtalas för grov smuggling och grovt vapenbrott och har erkänt brotten. Straffvärdet ligger enligt åklagaren på mellan ett och ett halvt och två års fängelse. Men med "ungdomsrabatten" borträknad ligger strafftiden på runt ett års fängelse. Dom faller den 26 mars.

- Fria Nyheter väljer att släppa namnet på den åtalade nu när han har erkänt vapenbrotten och smugglingen.

Kontakt med artikelförfattaren
redaktion.vast@frianyheter.nu



Ursprungsartikel
Källa: Fria Nyheter (importerat inlägg)

Inga kommentarer: