Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

onsdag 31 mars 2010

21-åring gripen efter våldtäktshärva i Örebro

Mörkat. Även polismännens namn är överstrukna för att försvåra Fria Tiders arbete.Mörkat signalement. Även polismännens namn är överstrukna för att försvåra Fria Tiders arbete.

VÄSTMANLAND. Den våldtäktsvåg som Örebro drabbats av under hösten kan vara på väg att klaras upp. Efter att Örebropolisen tagit hjälp av Riksmordkommissionen kunde man snabbt gripa en 21-årig man som nu anhållits misstänkt för överfallsvåldtäkten under natten mot söndag, uppger NA.se

- Genom en intensiv arbetsinsats runt de överfall och den senast inträffade våldtäkten, har nu en man kunnat anhållas. Det är en 21-årig man hemmahörande i Västmanland, säger Torbjörn Carlson, polisens presstalesman.

Mannen förnekar brott och är tidigare ostraffad, och Polisen vill inte spekulera i om den gripne kan vara inblandad i flera av fallen, men säger att det finns likheter.

Sedan en journalist på NA.se skrivit att man inte tänkte publicera signalementet på gärningsmannen, eftersom detta var ”insinuant”, misstänkte många att gärningsmannen hade annan etnisk bakgrund än svensk.

När Fria Tider ringde upp Örebropolisen under gårdagen och frågade om etnicitet på gärningsmannen vägrade man svara. Inte heller hårfärg eller hudfärg gick att få reda på. Fria Tider begärde då ut själva anmälan som är en offentlig handling, och fick den idag. I Örebro hade man dock strukit över alla uppgifter om signalement och även strukit de inblandade polismännens namn för att förhindra att Fria Tider skulle ringa upp dessa personligen och be dem läcka den – enligt polisen – för utredningen extremt känsliga informationen.

Fria Tider kommer nu istället att begära ut häktningsframställan. Åklagaren ska ha lämnat in sin häktningsframställan till Örebro tingsrätt senast klockan 12.00 på lördag. Eftersom tingsrätten inte administrerar utlämningar av offentliga handlingar under beredskapstid kan Fria Tider sannolikt få en sekretessgranskad version tidigast på tisdagen.

WN.



Ursprungsartikel
Källa: Fria Tider (importerat inlägg)

Inga kommentarer: