Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

tisdag 5 januari 2010

Tonårig koppleriliga: låga straff utdömda


Den tonåriga kopplerihärvan i Malmö fick idag sin upplösning. Under en period har två tonårsflickor och en misstänkt hallick sålt en 14-årig förståndshandikappad flicka sålts till hundratrals sexköpare. Tjejerna dömdes och den manlige utpekade hallicken friades helt.

En polisutredning som syftar till att ringa in torskarna pågår, men är bara i inledningsskedet. Om de går att identifiera och om åklagaren kan bevisa att de känt till att flickan de haft sex med är under 15 år kan de åtalas för våldtäkt mot barn. Åtmonstone en man från Malmö är misstänkt för våldtäkt mot barn.

Den andra delen som förhandlingen avsåg var ett olaga frihetsberövande där tre av flickorna tog med sig en jämnårig flicka – en kärleksrival -och kört ut henne till en ödslig väg söder om Malmö i Vellingetrakten och rånat henne i juni.

Malmö tingsrätt dömde

  • Jasminka Hidanovic, född 1990-05-19. Medborgare i Bosnien-Hercegovina (flicka, 19-åringen i media )för koppleri till skyddstillsyn med 180 timmars samhällstjänst. Om fängelse i stället hade valts hade straffet blivit åtta månader.
  • Bashayir Abbas Fadel, född 1992-02-10 (flicka, höggravida 17-åringen i media) för koppleri, grovt brott, samt olaga frihetsberövande, olaga tvång, rån och övergrepp i rättssak till ungdomsvård i tio månader.
  • Cajsa Nilsson, född 1990-04-03, för olaga frihetsberövande till villkorlig dom plus samhällstjänst, 200 timmar. Straffet motsvarar enligt tingsrätten åtta månaders fängelse.
  • Sacdiya Doodi, född 1991-02-12, för olaga frihetsberövande, olaga tvång och rån till skyddstillsyn och 180 timmars samhällstjänst.

Friad

  • Kemo Ferhatovic, född 1989 (Kille). Utpekad som huvudman/hallick.  Han var åtalad i två fall,  förmedling av 14-åringen samt en 16-åring. Båda åtals-punkterna ogillades.

Skadestånd gällande koppleridelen

- Bashayir Abbas Fadel ska utge skadestånd till Målsägande I med 60 000 kr.
- Jasminka Hidanovic ska solidariskt med Bashayir Abbas Fadel utge skadestånd till Målsägande 1 med 25 000 kr

Skadestånd gällande frihetsberövandet

Sacdiya Doodi ska solidariskt med Bashayir Abbas Fadei och Cajsa Nilsson utge skadestånd till Målsägande 2 med 44 500 kr.

Överklagande

Senast den 25 januari 2010. Skrivelsen ställs till Hovrätten över Skåne och Blekinge men lämnas in till tingsrätten.

Länkar

Malmö tingsrätt, Mål nr B 1145-09
SDS
Skånskan
KvP
AB

PI - tonårig koppleriliga

Tagged: Malmö tingsrätt B 1145-09, tonårig koppleriliga


Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: