Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

tisdag 5 januari 2010

Bilbrändernas år i Falkenberg

Under 2009 förstördes 41 bilar i anlagda bränder i Falkenbergs kommun det är en ökning med 356 procent från föregående år.

Några förklaringarna till alla bilbränder är sökande av uppmärksamhet, men också hämnd och försök till försäkringsbedrägeri.

Den här typen av brottslighet var nästan okänd i Falkenberg för bara några år sedan, men numera händer det flera gånger i månaden att bilar sätts i brand. Under 2008 sattes nio bilar i brand, 2009 hade antalet vuxit till hela 41 stycken.

Polisen säger att en del av förklaringen till den kraftiga ökningen finns i den pågående utredningen om den serie brott som till stor del utspelats på Falkagård. Inte mindre än 19 av de förstörda bilarna stod i just det området.

Tre personer är häktade i utredningen)*, som väntas bli klar i början på 2010, och enligt uppgift är några av bränderna på väg att klaras upp. Men de flesta kommer troligen inte att bli uppklarade.

)* – Fria Nyheter har alla uppgifter och väntar på dom i målet

Polisen säger har har uppfattningen att det handlar om uppmärksamhet – att de som gör det här vill visa att "vi gör precis vad vi vill". Sen förstärks det genom att media skriver om det.

Även en del försäkringsbedrägerier misstänks.

Bilbrandsfacit i Falkenberg:
2008: – 9 bilar i Falkenberg varav 3 på Falkagård
2009: – 41 bilar i Falkenberg, varav 19 på Falkagård.

HN – 2009: bilbrändernas år



Ursprungsartikel
Källa: Fria Nyheter (importerat inlägg)

Inga kommentarer: