Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

måndag 25 januari 2010

Stieg Larsson var med på gruppvåldtäkt

MER OM STIEGGATE

STIEGGATE. Efter att feministen och Expo-profilen Stieg Larsson dött har många varit inblandade i striden om hans kvarlåtenskap. Nu har Kurdo Baksi, vän till författaren och kurd, gett sig in i jakten och försöker även han tjäna en hacka på sin relation till den döde författaren. Med en egen bok ”Min vän Stieg Larsson” vill han ha en del av kakan och för att höja intresset för boken avslöjar han Stieg Larssons mörka hemlighet — hans skuld i en gruppvåldtäkt.

En sensommardag 1969 var Stieg Larsson ute med några vänner. Kvällen avrundades med att sällskapet gängvåldtog en flicka i yngre tonåren. Enligt Baksi deltog inte Stieg Larsson aktivt i gängvåldtäkten, men han valde att passivt beskåda hur tre av hans vänner våldtog flickan och gjorde ingenting alls för att stoppa den.

Trots att flickan skrek och grät och försökte komma undan, ansåg Stieg Larsson att lojaliteten mot vännerna vägde tyngre, enligt Kurdo Baksi. Uppgifterna ska ha kommit från Larsson själv och återges i boken som citeras av Västerbottens Folkblad.

"Det här var ett av de värsta minnen som Stieg någonsin berättade för mig. Det syntes på honom att flickans röst ännu ekade i honom, även efter att han skrivit tre romaner som handlar om utsatta, kränkta och våldtagna kvinnor" skriver Kurdo Baksi i boken.

Text: Widar Nord



Ursprungsartikel
Källa: Fria Tider (importerat inlägg)

Inga kommentarer: