Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

fredag 8 januari 2010

Saboterade fingertopparna fick PUT ändå

ASYLMISSBRUKET. En kvinna från Burundi med två barn, en son och en nyfödd dotter, får permanent uppehållstillstånd (PUT) av Migrationsdomstolen och belönas således med socialbidrag, barnbidrag och bostadsbidrag samt föräldrapenning och gratis dagisplats med mera. Vidare får hon ett svenskt pass. Detta trots att ingen vet vem hon är – eftersom hon slipat bort sina fingertoppar för att vilseleda svenska myndigheter.

Då nio försök till att ta kvinnans fingeravtryck misslyckats, enligt polisen troligtvis till följd av att kvinnan manipulerat fingertopparna, anser Migrationsdomstolen att det råder osäkerhet kring kvinnans identitet.

Men även den som inte visat sin identitet – eller till och med aktivt motverkar att identiteten kommer fram – kan ju som bekant få PUT i Sverige. Migrationsdomstolen uppger därför att man trots sabotaget väljer att lägga kvinnans berättelse till grund för bedömningen.

Någon DNA-kontroll har inte heller gjorts.

Advokat Marcus Sandström var offentligt ombud (får 28 945 kronor skattemedel) i målet. Domare var rådmannen Maria Persson.

Migrationsdomstolen, Länsrätten i Stockholms län UM 2009-09 2009-12-10 – PUT

AD.



Ursprungsartikel
Källa: Fria Tider (importerat inlägg)

Inga kommentarer: