Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

söndag 17 januari 2010

Insändare: Rättegången mot Geert Wilders


Den 20 januari startar rättegången som i förlängningen kan visa sig vara ett dråpslag mot alla som anser friheten att uttrycka en åsikt vara en självklarhet. Då påbörjas nämligen domstolsförhandlingarna i ärendet med den holländske parlamentsledamoten Geert Wilders. Han står åtalad för ”hatbrott” därför att han 2008 gjorde en starkt islamkritisk film känd som ”Fitna”.

Muslimska grupper har sedan dess försökt få Wilders åtalad. Nu har den holländska staten fallit till föga för muslimkraven. Filmen är alltså kritisk mot islam. Därför vill vissa, med stöd av FN-dokument, att all kritik mot religionen islam ska vara förbjuden. Processen kommer att möta stor uppmärksamhet även utomlands då det är för västerlandet fundamentala värden som står på spel.

I händelse av fällande dom betyder det att yttrandefriheten är i avveckling, inte bara i Holland utan i hela västvärlden. Om Wilders fälls kommer det sannolikt att leda till ökande självcensur och även fler aktioner mot varje uttalande som inte kryper för den islamska våldsreligionen. Då är vi alla snart påtvingat delaktiga i kalifatens Mellanöstern-normer där alla som inte delar den ”rätta” tron förföljs.

Svensk politiskt korrekt media har samfällt avstått från att rapportera om att denna närmast exceptionellt vidriga rättegång nu startar. Man anser uppenbarligen inte att den holländska statens försök att rita om hela yttrandefrihetskartan är något anmärkningsvärt så länge det är något som gynnar islam och muslimerna. Mest anmärkningsvärt är att t ex Dagens Nyheters kulturredaktion i annat sammanhang redan sagt sig avstå från att försvara yttrandefriheten. Man visar det också i direkt handling genom att inte skriva om skandal-rättegången. Kommer DN att jubla den dagen när fängelsestraff för hädelse återinförs?

Vi måste med all kraft slå tillbaka mot dom mörka krafter, här representerade av islam och dess villiga medlöpare, som vill ta västerlandet tillbaka till dom tider när krypandet inför mer eller mindre vansinniga religioner var vardagsmat. Islam skall inte tillåtas att breda ut sin unkna värlsbild över det samhälle vi med svett och möda kämpat oss till. Säg NEJ till islamisering av Europa, säg JA till yttrande- och åsiktsfrihet!

Gustaf Janson

Document.no



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: