Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

söndag 24 januari 2010

Folkpartist vill tillåta slakt utan bedövning


Mycket reaktioner på SvDs artikel idag om att ritualslaktat kött säljs i svenska affärer. I artikeln får man intrycket att den svenska linjen är fast. Att det finns en stark konsensus här i landet om hur vi vill ha det när det gäller slakt av obedövade djur. Förmodligen finns en sådan stark konsensus, men den är långtifrån total.

Folkpartisten Fredrik Malm i en motion år 2007

Sverige bör välja en annan väg och tillåta religiös slakt utan bedövning.

Hur många djurvänner i folkpartiet vet om detta?

http://www.riksdagen.se/webbnav/index.aspx?nid=410&dok_id=GV02MJ381

Kan det vara så att anledningen till att det inte är så uppmärksammat (inte i Svd-artikeln ovan eller när det begav sig) även det finns i Malms motion?

Fredrik Malm skriver:

Främlingsfientliga Sverigedemokraterna krävde i sitt valmanifest 2006 att "alla former av religiös ritualslakt skall vara förbjuden, samt att import av produkter som framställts med metoder där djurplågeri förekommer skall förbjudas".

Jag skulle tippa att andelen svenskar (minus judar och muslimer) som håller med SD om detta rör sig mellan 99% och 100%.

För hur hycklande är det inte att förbjuda slakt utan bedövning i Sverige men tillåta import? Det enda(?) partiet som har ryggrad i denna fråga är SD? och var det kanske detta Jan Helin på Aftonbladet menade med ”gulliga djur” när han beslutade att SD inte ska få annonsera till valet eftersom de kommer ”lura” läsaren med bilder på gulliga djur.

Svd
Bild: Gurgin



Ursprungsartikel
Källa: Affes Statistik-blogg (importerat inlägg)

1 kommentar:

Verkligheten i Sverige sa...

Hela idén med ritualslakt är naturligtvis alldeles uppåt väggarna. Den svenska linjen måste vara att upprätthålla och om möjligt utvidga den nivå av civilisation som det tagit oss hundratals år och stora uppoffringar att skapa. Ritualslakt liksom könsstympning är ovärdigt ett land som kallar sig civiliserat.