Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

söndag 24 januari 2010

En lektion i hur invandringen påverkar samhället

-

Jag har ofta skrivit om hur massinvandringen från andra kulturområden påverkar vårt samhälle på en rad olika och långt ifrån alltid uppenbara sätt. Jag är nämligen övertygad om det absolut nödvändiga i att inse och öppet diskutera denna mångsidiga påverkan. Men tyvärr är ju den förhärskande uppfattningen att invandrarnas allt större andel av befolkningen inte medför andra konsekvenser än att vi får större hudfärgsvariation på gatorna och fler billiga pizzerior... I dag borde det dock vara svårt att blunda för fakta då bland annat SvD och Aftonbladet rapporterar om det tilltagande djurplågeri som sker i Europa till följd av islams utbredning.

Vad det handlar om är närmare bestämt att den allt större efterfrågan på halal-slaktat kött, alltså kött från djur som man dödat genom att låta dem förblöda, medfört att slakterier för att rationalisera använder denna grymma slaktmetod även på kött som sedan hamnar i vanliga köttdiskar - också i Sverige. I flera europeiska länder är det i dag till exempel hela 90% av fåren som slaktas med hänsyn till halal-reglerna.

Sedan är det förstås så att de flesta muslimer accepterar att man först bedövar djuren med elchocker, och detta sker i Sverige men inte i övriga EU. Halal-slakten behöver följaktligen inte vara något större problem för den moderne europén, men den är ändå ett exempel så gott som något på att vi måste lära oss räkna med invandringen som en betydelsefull faktor på allt fler områden. Gör vi inte det kommer vi helt enkelt att förlora vår förståelse av samhället vi lever i.

-

Ursprungsartikel
Källa: Kulturkrig (importerat inlägg)

Inga kommentarer: