Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

onsdag 30 december 2009

Tänk så mycket nytt vi får i Sverige..

Massinvandringen av främlingar från då främst islamistiska länder har satt ett tydligt spår i det svenska samhället. ”Regeringen satsar nästa år 36 miljoner kronor på att motverka hedersrelaterat våld och förtryck. Pengarna fördelas av länsstyrelserna.” Det kommer att kosta de svenska skattebetalarna 36 miljoner kronor för att islam förtrycker sina kvinnor.

Men lägg märke till hur artiklarna är formulerade i svensk media. Inte ett ord om att hedersrelaterat våld främst kommer från främlingar som har sitt ursprung i islamistiska länder. Det finns de som kommer att säga att det förekommer hedersrelaterat våld som inte har med islam att göra, men vänta lite. Vi i Sverige hörde aldrig talas om hedersvåld innan vi fick in främlingar från islamistiska länder.

Visst jag kan erkänna att det förekommer våld mot kvinnor i Sverige som inte har ett dugg med hedersrelaterat våld att göra. Jag är fullt insatt att det finns de män som slår, misshandlar och förnedrar sin kvinnor och som inte har något med islam att göra. Många gånger så handlar det om män med mindervärdeskomplex som tror att de är stora starka killar om de pryglar sin hustru, många gånger så spelar alkohol in.

Men mig veterligen så är det bara inom islam som männen använder sig av begreppet heder när de förtrycker, misshandlar, förnedrar och kastar ut sina kvinnor från balkonger.

DN: 36 miljoner mot hedersvåld
AB: Regeringen storsatsar mot hedersvåld
SVT: Miljoner till insatser mot hedersförtryck

Dragan
Dragan Klaric

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Technorati technorati tags: , , , , ,

Jag har placerat min blogg i Helsingborg på bloggkartan.se



Ursprungsartikel
Källa: Dragan Klaric (medlem)

Inga kommentarer: