Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

onsdag 30 december 2009

Överbefolkningen - största miljöhotet?

Tänkvärda ord från bloggaren Kruman på bloggen Nyhetspanelen (sept. 2007):

"Dagligen matas vi proppfulla med order om hur vi ska uppföra oss för att minska påverkan på vår miljö. Varje individ ska minsann ta sitt ansvar. Vi ska numera begränsa vårt köttintag (kor och grisar fiser och skiter nämligen, det är det som kallas för utsläpp), i stort sätt bara käka grönsaker (som för övrigt transporteras från världens alla hörn, vilket man tydligen inte har 'tänkt' på). Likaså ska vi bojkotta flaskvatten eftersom det körs från Tyskland och Frankrike bl a. Ursäkta mig, varifrån kommer Systembolagets vin ifrån? Från de icke-miljöfarliga svenska kranarna?
Etanol, ett av världens senaste underverk. Åtminstone om man får tro miljömaffian. Vad man inte säger är att det faktiskt fordras oerhört mycket energi för att producera etanol. Och energi; det smutsar minsann ner. För att inte tala om allt detta spannmål som vi måste odla för att möta upp den kommande stora efterfrågan på etanol (?). Inga betesmarker kvar för våra djur, skogar måste huggas ner, antalet träd kommer att minska tillgången på syre. För 6 miljarder människor måste naturligtvis ha mat, fisa och skita, rapa och andas, köra bil och driva produktion. Ungefär som vanligt alltså. Men vem snackar om det största miljöhotet av alla; överbefolkningen?"
Jag tror faktiskt att han har rätt. Denna vansinniga befolkningsökning kan inte få fortsätta. Vilka är det då som står för denna ökning? Ja, inte är det vi européer. Vi föder så få barn (ca 1,5 barn per kvinna) att vi minskar med ca 1/4 för varje generation, medan de invandrade muslimerna föder ca 4 barn och fördubblar sig på en generation. Ska vi européer bara finna oss i detta? Suck - ja ni får väl ta över då, vi orkar inte bry oss. Vi har ju viktigare saker att tänka på: Att papporna ska vårda spädbarnen halva tiden!

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,
Jag har placerat min blogg i Norrköpingbloggkartan.se!

Ursprungsartikel
Källa: Tankesmedjan Feminix (importerat inlägg)

Inga kommentarer: