Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

måndag 7 december 2009

Göteborgsmoderaterna sviker demokratiska ideal när de nominerar en islamist

Genom att nominera Abdirisak Waberi högt upp på listan har moderaterna i Göteborg lånat ut sig till en islamist som knappast företräder de demokratiska och frihetliga ideal partiet normalt står för. Det är viktigt att vi invandrare tar plats i politiken men inte till vilket pris som helst, skriver Judit Burda, m, fritidspolitiker i Göteborg i en debattartikel på Newsmill.

Hon skriver i sin artikel bl.a

Jag var med på en föreläsning om integration och muslimer som Abdirisak höll för inte så länge sedan. Ett återkommande inslag i hans föreläsning var vad svenskarna bör göra för att den stora muslimska invandrargruppen skall integreras. Men ingenting om vad invandrargruppen vill och skall göra för att integreras. Han kunde inte heller besvara frågan hur han bemöter SD ledaren Jimmie Åkessons argumentation. Och någon möjlighet att fritt diskutera fanns det inte. Så fort det blev lite diskussion fick man återgå till ordningen.

SvT visade igår en dokumentär som utpekar flera framträdande svenska organisationer som islamister. SvTs reprter Evin Rubar granskade organisationerna som ofta får representera alla Sveriges muslimer. Vet politikerna vad de egentligen tycker om till exempel jämställdhet?

Moderaten Abdirisak Waberi förespråkade könssegregering, att flickor och pojkar hölls åtskilda osv. Dans gillade han inte eftersom det skapar kroppskontakt mellan könen. Han sade även i programmet att det var mannen som hade ”sista ordet”. Mannen var även familjens ”överhuvud”.

Abdirisak Waberi, moderat riksdagskandidat

I samband med att nomineringen av den islamistiske moderaten skickade Sverigedemokraternas ordförande Jimmie Åkesson ett pressmeddelande som ville att Fredrik Reinfeldt gör klart för väljarna huruvida han anser att man kan företräda moderaterna i riksdagen och samtidigt hysa islamistiska värderingar.



Ursprungsartikel
Källa: Fria Nyheter (importerat inlägg)

Inga kommentarer: