Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

söndag 1 november 2009

Tittarstorm mot Agenda – Granskningsnämnden får anmälningar


Anmälningarna till Granskningsnämnden strömmar in efter söndagens Agensda i SVT. I programmet diskuterades mediebilden av SD. Men partiet bjöds inte in till programmet. Ett antal anser debatten var partisk. Hittills har 18 anmälningar till Granskningsnämnden. Kritiken handlar om att SD inte fick vara med och försvara sig i programmet. Eva Landahl är ansvarig utgivare på Agenda.

– Diskussionen handlade om effekten av den ökade mediebevakningen av SD och inte om partiets politik. Det är inte alltid så att de som berörs måste vara med i diskussionen. Det var ett val som redaktionen gjorde efter journalistiska värderingar och principer och med den ambitionen som fanns med diskussionen var det ett korrekt beslut.

Hon anser inte heller att SD blir särbehandlade.

– Nyligen hade vi en lång intervju med Jimmie Åkesson i Aktuellt. Och han var också med och debatterade partiets politik live i God morgon Sverige.

Resumé
GRN

Se Debatten igen

//

Men det finns ett ärende till under granskning:

1107/09 Sveriges Utbildningsradio – TV Lilla löpsedeln, SVT1

PI redogjorde häromdagen för hur Lilla Löpsedeln hade barn i studion och pedagogiskt förklarade för dessa om hur fel SD hade med artikeln om islamiseringen. Till saken hör att de muslimer som fick illustrera inslaget inte alls är den fredliga delen utan de mest jihad-förespråkande radikala islamister man kan tänka sig.

PI vill därför tro att vår redovisning har lett till anmälan ovan. Anmälaren får väldigt gärna höra av sig till redaktionen och berätta hur det ligger till.

Läs hela posten och se videon



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: