Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

torsdag 1 oktober 2009

Tonårsgäng berikade nyårsfirandet 2007 i Borås

Foto: www.south-farm.co.uk

Nyårsaftonen 2007 råkade en ung svensk kvinna på besök i Borås ut för ett “gäng” som antastade henne och sedan tryckte in en nyårsraket i munnen på henne:

"Vill du att jag ska tända på, din jävla hora?", hotades kvinnan av en i gänget.

"Jag trodde jag skulle dö", berättar hon för Expressen.

Kvinnan hade haft fräckheten att inte hålla tyst utan visa civilkurage och säga ifrån när gänget, som bestod av fem unga män, sköt raketer vilt omkring sig bland åskådarna som samlats vid vattentornet i Borås för att se nyårsfyrverkerierna.

En av gängets raketer träffade kvinnans väninna rakt i nacken varvid kvinnan sa ifrån att gänget skulle sluta skjuta mot folk. Hon attackerades då och efter att en i gänget först kysst henne över hela ansiktet tryckte han därefter in en nyårsraket i hennes mun och hotade tända på. Enligt kvinnan ska gärningsmannens ögon lyst av hat.

Gänget hade en bråd nyårsafton. Kvinnan var inte den enda som drabbades av deras firande. Gänget hotade även en taxichaufför med att spränga honom med en raket och att skjuta av raketer i taxin. Sitt nyårsfirande avslutade de med att grovt misshandla en entrévärd på Kårhuset i Borås. Värden åsamkades svåra skador efter att gänget gett sig på honom med kniv, flaska, dricksglas, slag och sparkar.

Enligt Expressen ska "tonårsgänget" ha spridit skräck i Borås sedan en tid tillbaka. Samtliga i gänget står nu åtalade vid Borås tingsrätt.

Det är bara en liten detalj som Expressen glömmer eller struntar i att nämna; de åtalade fem unga männen var inte något vanligt "gäng" svenska nyårsfirare. De åtalade har, enligt uppgift från Borås tingsrätt till AM, sitt ursprung i Irak, Hong Kong, Kina, Iran respektive Chile.



Ursprungsartikel
Källa: Altermedia Sverige (importerat inlägg)

Inga kommentarer: