Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

torsdag 1 oktober 2009

Svenska Saed Abo-Mery vill hem till Sverige

Svenska Saed Abo-Mery, 13 år, är en av det tjugotalet svenskar som är fast i Gaza. Hans pappa har kontaktad Sverige generalkonsulat i Jerusalem för att få hjälp, men utan resultat.

Förutom ett sätt att komma ut behöver de även pengar till biljetterna hem.

Hela familjen Abo-Mery mamma, pappa och fyra barn i åldrarna två till 20 år kom till Gaza den andra december för att hälsa på sina släktingar. Och framför allt barnens hjärtsjuka mormor. Nu är situationen katastrofal och de vill inget annat än att få återvända till Sverige.

Sent på söndagseftermiddagen svarar pappan Yousef Abo-Mery på en mobiltelefon med svag mottagning. Han berättar för DN.se att läget nu är kritiskt.

- Min fru är gravid i femte månaden och mina barn har psykiska problem. De gråter och kan inte sova på natten, säger han.

På måndagsförmiddagen är situationen oförändrad. Yousef Abo-Mery har hopp om att familjen snart ska kunna lämna Gaza, men påpekar att problemen är fler än så.

- Vi har inga pengar till biljetterna hem. Konsulatet säger att de inte kan stötta oss, att vi måste låna pengar, men våra släktingar har ingenting att låna oss, säger han.

Under besöket i Gaza bor de hos sina släktingar i Deir al Balah, som ligger mitt i den Hamasstyrda Gazaremsan. Staden ligger cirka tre mil sydväst om Gaza stad, där de israeliska trupperna rycker fram. Trettonåriga Saed är ett av fyra barn i familjen och efter en stund tar han luren från sin pappa.

- På kvällen hör man bomberna falla och vi kan inte sova på natten. Det finns ingen mat och el, säger han till DN.se.

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=3561&a=870142



Ursprungsartikel
Källa: Altermedia Sverige (importerat inlägg)

Inga kommentarer: