Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

fredag 30 oktober 2009

Muslimer i Helsingborg vill ha islamskt storcenter – har kopplingar till (militanta) islamister


Vi vill med denna post påvisa kopplingarna till islamiseringen samt militanta och radikala islamister. Pratet om integration, demokrati håller inte för en sekund när man läser in sig om vilka krafter som egentligen oavbrutet verkar i bakgrunden. Istället handlar det om ren (köns)segregration i ett parallellt samhälle där allting kretsar kring islam, inom alla tänkbara aspekter. Detta ska ni massmedia OCH politiker på lokal som nationell nivå ta till er!! Öppna ögonen och se bortom den polerade fasaden dessa presenterar för er:

2

Den sunnimuslimska föreningen Ahel al-Sunnah i Helsingborg vill lämna källarmoskén på Rusthållsgatan och satsa på ett stort islamskt center. Där ska det förutom en moské finnas allt från bibliotek, dagis och skola för årskurs 1-9 till frisör, butiker och restauranger med mat från Mellanöstern. Föreningen hoppas kunna börja arbeta på sin vision snart, ett stort område på uppemot 10 000 kvadratmeter.

- Drömmen är att kunna bygga en moské i klassisk stil istället för den bruna tegelbyggnad på Rusthållsgatan som fungerar som skola och bönesal i dag. Istället för ett platt tak så kan det till exempel finnas en prydlig kupol. Vi vill även ha en fotbollsplan och en simbassäng.

- Vi bygger för framtiden och ungdomarna och satsar helhjärtat på kommande generationer, för att de ska lära om islam istället för att vara på exempelvis Knutpunkten. Men det är ett center för alla, barnen ska ha gungor och man ska kunna grilla på sommaren. Det ska även bygga broar mellan oss och det samhälle vi lever i.

En stor utmaning är finansieringen som omfattar flera miljoner. Denna hoppas föreningen lösa genom bidrag från medlemmarna och lån från banker utomlands inriktade på att låna ut pengar utan ränta till islamska projekt.

Lokaltidningen Helsingborg

Representanter från kommunen har redan haft ett inledande möte med föreningen angående ett framtida islamskt center.

– Vi har mottagit skisser och förslag på var de kan tänka sig att centret skulle ligga, till exempel utanför Gustavslund och Ramlösa, säger exploateringsingenjör Bo Agard.

Kommunen väntar dock fortfarande på en officiell ansökan innan arbetet med att leta upp ett lämpligt förslag på mark startar.

– Det finns inget planlagt i kommunen för detta ändamål så det blir till att ändra i en gällande detaljplan eller ge sig ut på helt jungfrulig mark i sådant fall, säger exploateringschef Karin Sterte.

Det slutgiltiga beslutet om ändringar eller upprättandet av nya detaljplaner tas av kommunfullmäktige.

Lokaltidningen Helsingborg

Finansieringen är ett intressant kapitel. Som sunnimuslimer finns det stor risk att saudiskt kapital kan komma att skjutas till när de säger utländska banker. Och då pratar vi om den mera hårda kärnan, salafiter, de radikala helt enkelt. Dessa affärsmän tenderar att vilja ha toppstyrning och maximalt inflytande och ännu värre, fokusera på sharialagarnas förträfflighet. Kommande moskén på Ramberget i Göteborg backas nämligen delvis upp av just saudiska pengar. Islamic Center i Malmö har fått samma erbjudande tidigare men tackade nej. Danska utskällda bygget på Amager har samma finansiärer vilket fått politiker att gå i taket. Journalistiskt gräv avslöjade det härförleden.

Vi backar till mars 2008. Den nuvarande sunnimuslimska källarmoskén dvs fastigheten, köptes av föreningen 2005 som la upp 3,2 MSEK. I mars 2008 visade det sig att de inte hade bygglov. Stadsbyggnadsförvaltningen och brandförsvaret hade då nyligen fått kännedom om anläggningen.

- Vi visste inte att något särskilt tillstånd krävdes för verksamheten när vi köpte fastigheten och därför har vi först nu sökt bygglov. Vi kommer också att göra de förändringar brandförsvaret krävt så att lokalerna blir säkrare, säger Adel Abou Mohammed.

Han hoppas på bygglov i efterhand för moskén men är samtidigt öppen för att flytta verksamheten. Detta under förutsättning att kommunen kan erbjuda andra lokaler och köper fastigheten av föreningen. I annat fall kommer föreningen att överklaga. Han pekar på att cirka 150 personer brukar delta i fredagsbönen. Dessutom bedriver föreningen ungdomsarbete, informerar om islam och verkar för integration. Föreningen bildades i mitten på 1990-talet och har nu bortåt 2 000 sunnimuslimer som medlemmar.

HD

Några dagar senare meddelades att politikerna i stadsbyggnads-nämnden ställde sig positiva till ett femårigt bygglov i efterhand för den omskrivna moskén vid Rusthållsgatan.

HD

Tobias Billström i strumplästen

10ee81ba890eedff189

Vi hoppar fram till september 2009. Säpo bevakade besökande Tobias Billström i moskén på Rusthållsgatan. Här hade företrädare för föreningen Ahel Al-Sunnah samlats för att berätta om sin verksamhet för migrations-ministern. Med var också kommunalrådet och ordföranden i utvecklings-nämnden Christian Orsing, samt Akram Saouan, integrationshandläggare vid samma nämnd. Väl ute i solskenet igen, med skorna prydligt knutna, var Tobias Billström belåten med samtalen.

— Detta är något av det bästa jag sett. Speciellt den högt motiverade ungdomsavdelningen. Här finns människor som tror på lag och ordning, på utbildning och arbete. De är goda förebilder.

HD

I sin mobilblogg svarar Billström sina läsare om dagens besök:

Själv tycker jag att folk skall bedömas efter vad de gör och Ahel al Sunnah är inte annorlunda än de flesta välfungerande moskeér i Sverige – bra folk som arbetar, ofta som egna företagare och som tror på att man skall gå upp klockan 7 på morgonen och göra rätt för sig. Kort sagt, de har samma inställning som regeringen… :) Militanta fanatiker finns tyvärr i många religioner men de har inte mycket gemensamt med de som jag träffade i Helsingborg

TB blogg

Nu ska vi ta fasta på hans sista meningar igen:

Kort sagt, de har samma inställning som regeringen… :) Militanta fanatiker finns tyvärr i många religioner men de har inte mycket gemensamt med de som jag träffade i Helsingborg

Lägg därtill att även Säpo var på plats. Kanske research vore på sin plats vilken nu PI bjuder på.

Ahel al-Sunnah och kopplingarna

PI reagerade när vi insåg att det var en sunnimuslimsk källarmoské i Helsingborg. Värt att gräva vidare i helt enkelt. En klocka ringde nämligen i bakhuvudet, nu gällde det bara att få bekräftat.

I januari 2009 startades Young Light, som ska vara en ungdomsavdelning. Ett av rummen i källarmoskén tillägnades de unga. Vid Young Light- invigningen bjöds det in diverse. En av dem var imamen Said Azzam.

Koppling: Said Azzam tillhör den nu stängda källarmoskén på Rosengård som i december gav upphov till upploppen där unga radikala, snorvalpar (lierade med byfånarna AFA) kastade sten mot polisen, mordbrände och samtidigt skrek Allah Akbar (finns fångat på video). Officiell orsak till stängningen var utgånget hyreskontrakt men i verkligheten hade Säpo – och har – ögonen på dessa. Där nere hyllades martyrer, beundran för bombdåd i islams namn. Kort sagt, radikala islamister som gillar figurerna i Al Qaida samt har även kontakt med liknande grupperingar utomlands. Dessa är även de så kallade moralpoliserna som jagar oslöjade på Rosengård, förvägrar firandet av midsommarafton m.m. och helt enkelt avskärmar sig från integration tillika hånskrattar åt liberala Islamic Center (vars grundare står åtalad för grovt skattebrott)

Roger på Muslimska Friskolan (genom sitt bloggande) var den som gav upphov till att SDS 2006 gjorde artikelserien Haram – förbjudet i islams namn. En av artiklarna handlade just om den stängda källarmoskén på R-gård:

Islamiska kulturföreningens källarlokal på Ramels väg, Abu Bakr As-Sideeq-moskén, fylls till bristningsgränsen när imamen Said Azzam, i röd palestinasjal till höger, leder fredagsbönen. Imamens religiösa budskap blandas friskt med politik när Azzam fördömer USA:s och Israels krigföring i Irak och Palestina. Said Azzams predikan handlar naturligtvis om religion. Men till stor del också om politik. Ty det är imamens övertygelse att dessa två alltid hör ihop. Denna dag går han till angrepp mot USA och Israel, som han inte tvekar att kalla "terrorstater".

– Är det demokrati när de förnedrar andras frihet? Är det demokrati när de släpper tusentals ton bomber över oskyldiga människor? Är det demokrati när de torterar fångar och kastar dem i burar som djur? Dessa handlingar visar att deras demokrati inte är värd någonting, förkunnar Said Azzam på arabiska.

Liksom i alla andra fredagsböner i källaren denna vinter går han till hård attack mot de danska karikatyrerna av profeten Muhammed.

SDS
Helsingsborgsimamen Bouzina Salah ville att FN skulle straffa Danmark för Muhammed-bilderna när det begav sig.

Åter till invigningen. Den så kallade ungdomscoachen Moahmmed Majzoub klippte bandet.

P10302

Om ni scrollar upp till Billströms bild nr 2 sitter han näst bredvid Billström mot bakgrunden räknat. Nedan är sedan skärmdumpar från en dokumentär (mer om det längre ned), mest för att bevisa/påpeka umgänget:

8

Längst till höger står coachen. Mannen i förgrunden är imamen Bouzina Salah – som kramar om en i vitt?

10

Ovan en tidig bild på mannen i vitt. Ser ni vem det är? Vi går några frames fram.

7 1178

Det är Anas Khalifa, islamisten som predikar om martyrskap, jihad m.m. Systern är Alia Khalifa, omdebatterad för sin niqab på sistone.

Häromdagen postade vi om Lilla Löpsedeln/UR, som infogade bilder på ”fredliga” muslimer i samband med ett inslag om Jimmie Åkessons artikel. Där skrev vi att en av de fredliga var just Anas Khalifa. Men vi visste inte riktigt var det var filmat eller när. Vi spekulerade i Helsingborgsmoskén då vi vet att han babblat där om martyrskapet. Inslaget är för övrigt anmält minst två ggr av våra läsare till Granskningsnämnden.

Nu vet vi med säkerhet var dessa bilder är hämtade ifrån. Nämligen från dokumentären Det svider i hjärtat av Oscar Hedin 2007, som handlar om militanta extremister i Sverige. Två följs på nära håll. Khalifa samt Lennart Wadman aka Usama El Swede.

Skärmdumparna ovan där Khalifa kramas om är alltså ifrån den dokumentären samtidigt som UR understryker fredligheten, bildmässigt på Anas strax efteråt när han håller sin predikan inför kidsen i källarmoskén Ahel al-Sunnah på Rust-hållargatan i Helsingborg. Här är hela talet om än lite sämre kvalitet, från dokumentären:

00:02:10 – 00:03:57

Detta är ingen engångsföreteelse. Förutom det gamla vanliga tjafset om islam och Allah på källarmoskéns hemsida finns det sidobanners, bl a Bilal som drivs av en Bilal Borchelli i Lund. Sidan är en undersida till islam.se. På framträdande plats finns en annan video med Khalifa.

Som en parentes. När dokumentären visades i SVT strömmade supporten in på Khalifas blogg med bland annat detta:

Sannigen svider ons 07 maj 2008 03:10
Filmen ”Det svider i hjärtat” väckte förargelse bland många muslimer. Inte bara religiösa utan alla muslimer. Budskapet med denna film är utan tvekan att svartmåla muslimer och att terrorist stämpla dom. Media kommer att fortsätta denna kamp så länge det finns muslimer som andas på denna jord. Så länge det finns människor som utövar religionen islam kommer denna kamp att fortsätta. Man vill utrota dom ”extrema” muslimerna och möblera om dom svaga muslimernas ideologi. Om man ser att det finns en chans att ändra på muslimer tar man den, men om det inte finns är det bara blodspill som gäller. Framtiden ser verkligen inte ljus ut ur denna perspektiv men detta är sanningen. Och det gäller inte bara unga muslimer eller muslimer förövrigt, man är emot allt och alla som inte tror på sekulärism. Man är emot dom som inte tror på det moderna samhället. Jag skulle kalla detta för ”sekulär fundamentalism”. En ideologi som är fientlig gentemot alla religioner inte bara islam. Men islam råkar vara i centrum eftersom den inte kan ädras.

Vidare,

Nu har vi etablerat en säker koppling mellan källarmoskén och extremisten Khalifa. Finns det fler kopplingar till andra? Absolut. Kidsen i Helsingborgsmoskén besökte i december 2008 Sthlm och då närmare bestämt stora moskén på Södermalm där Helena Beounada (Pakistanfångarna: Mehdi-Muhammed Ghezali, Safia Benaouda, Munir Awad) är ordförande.

Titta på bilden

jonas

Mannen i mitten, i grått/svart, vill ha en islamisk stat i Sverige. Det är islamisten och antisemiten Mohammed Omar som för någon månad sedan samlade några hundra iranska islamister med koppling till iranska regimen för den årliga Al Quds-dagen på plattan i City. Demon var dessutom en liason med Nationell punkt nu, dvs nynazister. Gemensamt är att de är antisemitiska. Demon blev dock överröstade av förbannade exiliranier. På plats var även ökända förintelse-förnekaren Ahmed Rami.

Nima Dervish publicerade över hundra bilder på islamistgänget vilket fick Mohammed Omar att hota honom i ett mail, något Omar senare försökte ta tillbaka. Se även här.

Bilder
Om en av männen i islamistdemon

Slutligen,

Anas Khalifa är som imam med i Sveriges Muslimska Förbund (SMF). Ordförande heter Mahmoud Aldebe. Islamisten som kandiderar för Centerpartiet. SMR ogillar att Leffe Kielan tar avstånd från mord på civila israeler.

Vi kan fylla på listan i det oändliga. Men det räcker så. PI har gjort grovjobbet.

Nu är det upp till er läsare att skicka länken och informera Tobias Billström, Helsingsborgs kommun, massmedia (som ändå kommer att läsa posten) m fl och över huvud taget trycka på för att stoppa dessa vansinniga planer beaktat de mörka krafterna.

Kontaktuppgifter

Karin Sterte
Bo Agarde
Kommunfullmäktige, Helsingborg

Tobias Billström
Regeringskansliet, 103 33 Stockholm
Tel: 08-405 16 12

E-post (vårda språket)
Tobias Billströms egen sajt

/redaktionen, PI



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: