Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

fredag 26 juni 2009

Ekobrott på muslimsk friskola del 1: rektor misstänkt för svindel av miljonbelopp


Igår meddelade bl a Aftonbladet att en kvinnlig rektor för en friskola i Stockholm har gripits, misstänkt för grov ekonomisk brottslighet. Vare sig i Aftonbladet eller annan reguljär svensk slaskmedia har man dock mig veterligen meddelat vilken skola det rör sig om, men som någon skrev på en blogg, nog larmar muslimradarn väldigt högljutt igen.

Den alltid välinformerade och klarsynta bloggaren Roger på Muslimska Friskolan verkar nu dock ha kommit det hela ordentligt på spåret.

friskola Enligt hans efterforskningar rör det sig (naturligtvis, är man benägen att säga) om en muslimsk friskola i Spånga utanför Stockholm vid namn Svenska Interkulturella Skolan, med arabiska och somaliska barn. Alltså en muslimsk friskola.

Varken Aftonbladet, SvD eller SVT ABC vill alltså gå ut med skolans namn. ABC nämner dock att skolan har drygt 200 elever (Svenska Interkulturella Skolan har 230) och avslöjar skolans muslimska inrikning genom att filma skolgården där två muslimska skolflickor i slöja leker.

Rektorn för den muslimska friskolan, Svenska Interkulturella Skolan, har ännu inte häktats. Det berättar två tingsrätter, Attunda tingsrätt i Sollentuna samt Solna tingsrätt idag onsdag 24 juni 2009 för bloggen Muslimska Friskolan.

Svenska Interkulturella Skolan ligger i Spånga, som tillhör den ena tingsrätten. Friskolerektorn bor i Järfälla som tillhör den andra tingsrätten. Så fort en häktning sker av kvinnan, eller målet lämnas in till tingsrätten av åklagaren, kommer fallet att registreras i någon av de båda tingsrätterna. Det beror på var man anser att brottet begåtts.

Hos Stockholmspolisen är den misstänktes namn och skolan ännu sekretess och får inte lämnas ut. Endast med medias, bloggars, Internets och åklagarens ledtrådar blir det ändå oundvikligt att den enda skolan som åsyftas kan vara den Svenska Interkulturella Skolan.

Den muslimska friskolerektorn är misstänkt för svindleri. Ekobrottet har skett i tjänsteutövningen av Svenska Interkulturella Skolan.

Svindleriet och bokföringsfusket upptäcktes redan sommaren 2007. Trots det har det alltså dröjt två år med fortsatt svindleri av skattebetalarnas pengar till denna muslimska friskola i Spånga.

SVD

Media vägrar konsekvent att berätta vilken friskola det gäller, samt att det är en muslimsk friskola. De vill till varje pris skydda bilden av islam som Sverige officiellt har. Förra gången en muslimsk friskolerektor anhölls för ekobrott, var det Svenska Dagbladet som var först med att vintern 2007/2008 berätta att det den gången rörde sig om Bismilahi muslimska förskolor. Varför ska locket läggas på denna gång?

-

Muslimska Friskolan är inte dom enda inom den svenska bloggosfären som ganska så pricksäkert identifierar skolan. På Mammans Blogg redogör författaren tämligen ingående om hur turerna kring denna friskola sett ut under åren. Från Mammans Blogg:

“Ett hett tips är att det omigen rör sig om Svenska interkulturella skolan i Hjulsta, som redan 2001 – 2005 fick skolverket på sig pga skolan drevs av ett bolag som saknade tillstånd och senare gick i konkurs. Tre gånger efter detta har skolan hotats av likvidation från bolagsverket. Pedagogisk ansvarig har tidvis saknats. 2007 fick bolaget tillståndet indragt för sin förskola pga ekonomiska problem och även då fick stark kritik av skolverket pga grundskolans ekonomiska brister som ansågs allvarliga. Se artikeln i SVD. (18/8 2007)

Enligt skolinspektionens uppföljning (25/5 2009) har skolans aktiebolag (Interkulturell utbildning Ghazal AB) obetalda skulder på mångmiljonbelopp och en rad betalningsanmärkningar på över 2 miljoner. Enligt uppgift ska pengar läckt ut från skolan och använts för egen vinning av rektorn tillika grundaren av friskolan.

Det här är inte så sensationellt som det låter. Det har under senare tid varit relativt lätt att få tillstånd och driva friskolor i och runt Stockholm. Skolverket och skolinspektörernas kvarnar mal långsamt… Det finns uppenbart gott om tid att mjölka ur en kassako…”

Man kan ju i vanlig ordning fråga sig hur pass dålig Skolverkets uppsyn över dessa friskolor egentligen är, när något som detta uppenbarligen kan tillåtas fortgå år efter år efter år, trots allvarliga varningssignaler. Eller har man en högre acceptansnivå när det gäller just invandrardrivna, religiösa friskolor?

Man kanske är rädda för att bli kallade “rasister” om man ifrågasätter vart alla pengar svenska skattebetalare slantar in i verksamheten tar vägen? Vid det här laget blir man knappast förvånad längre när nyheter som dessa publiceras. Vi vet ju sedan tidigare att invandrade “entrepenörer” har en närmast osviklig förmåga att nosa upp möjligheter att sko sig via svenskarnas skattsedlar.

Den insatte drar sig naturligtvis till minnes skandalen med den likaså somaliska förskolan Bismihali och deras förskingring av mångmiljonbelopp av skattebetalarnas pengar. Pengar som till råga på allt med största sannolikhet delvis gick till att finansiera somalisk islamistisk terrorverksamhet (aka Al Shabaab som nyligen sprängde ihjäl dussintals, anm PI).

Som man bäddar får man ligga, är ett uttryck som passar bra i sammanhanget. Svenska politiker och massmedia anser ju att företeelser som detta är något man får räkna med och tillika acceptera, det är ju dom färgstarka invandrarna som fullkomligt drypande av en för svenskarna helt överlägsen kultur som står för tjuveriet. Undrar om detta också räknas in i processen med “räddandet” av dom svenska pensionerna som ju våra “kulturberikare” sägs skall vara ytterst aktiva deltagare i?

Rebell.dk skrev delar medan
Muslimska Friskolan skrev resten.

PI berättar för alla:

Den ännu icke häktade men misstänkta rektorn är

  • Naziha Ghazal, 1965-05-17, och bor i Järfälla.

Skolan, fylld av araber och somalier med slöjor på bilder.




Ursprungsartikel:
http://politisktinkorrekt.wordpress.com/2009/06/24/rektor-for-muslimsk-friskola-misstankt-for-svindel-av-miljonbelopp-locket-pa-hos-media/

Källa: Politiskt Inkorrekt (Medlem)

Inga kommentarer: