Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

fredag 26 juni 2009

Asyljurist bloggade om samhällsgiftet Islam – Sydsvenskan har fått honom avstängd från uppdrag


Som jurist företräder han regelbundet asylsökande flyktingar. Men på sin blogg skriver Lundajuristen Hans-Ola Mårtensson saker som "Muslimer förökar sig som kaniner och vill ta över Europa."

Vid sju tillfällen, senast i januari i år, har Hans-Ola Mårtensson anlitats som juridiskt biträde för asylsökande. Han har då fått i uppdrag av Migrationsverket att ta tillvara asylsökandes intressen under den juridiska prövningen av deras ansökningar

På bloggen går Hans-Ola Mårtensson till attack mot feminism, förskolor, socialdemokrater, SVT, EU och homosexualitet.

Vanligaste måltavlan är dock islam, som han kallar en "psykosocial sjukdom". I andra inlägg frågar han sig "varför hakkorset är förbjudet medan den muslimska huvudduken är tillåten" och varnar för den "islamska flodvågen" över Europa.

SVT:s program Halal-tv, som sändes i höstas, kallas för "Pedofil-tv" (eftersom islam enligt Mårtensson är en religion som uppmuntrar pedofili). Sydsvenskans bevakning av vallfarten till Mecka irriterar också, eftersom den handlar om en "muslimkärring".

Hans-Ola Mårtensson (M) är bosatt i skånska Bjärred, där han sedan ett tiotal år har mindre uppdrag i kommunalpolitiken. Idag sitter han som ersättare i kommunfullmäktige. Numera är han politisk vilde då för ungefär två år sedan, ledande moderater i Lomma fick kännedom om bloggens innehåll och gav honom kicken.

Juristen stänger bloggen

Efter Sydsvenskans avslöjande stänger nu Hans-Ola Mårtensson sin kontroversiella blogg.

Lundajuristen stoppas

Lundajuristen Hans-Ola Mårtensson kommer inte att få fler uppdrag. Det säger Migrationsverkets generaldirektör Dan Eliasson.

– Det är fruktansvärda åsikter, hemska saker som den här personen framfört, säger han.

Han framför också ett stort tack till Sydsvenskan som fått fram uppgifterna om ombudets åsikter.

– Tack vare er har vi nu fått reda på att det finns uppenbara brister hos den här personen. Jag vill tacka er för att ni lyfter fram det här och hjälper till att göra systemet bättre.

SDS
SDS
SDS

Kontakt med journalisten, förklara vad islam innebär för
eskil.fagerstrom@sydsvenskan.se (Fagerström, redaktionen, Lund)

Värmande ord till juristen trots att han dissat SD
hans-ola@adv-martin.se eller på hansmartensson@hotmail.com
Hemsida




Ursprungsartikel:
http://politisktinkorrekt.wordpress.com/2009/06/25/asyljurist-bloggade-om-samhallsgiftet-islam-sydsvenskan-har-fatt-honom-avstangd-fran-uppdrag/

Källa: Politiskt Inkorrekt (Medlem)

Inga kommentarer: