Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

lördag 31 januari 2009

“Oförstående” “vanliga” muslimer i TV-inslag om radikaliseringen på Rosengård

Ursprungsartikel:
http://politisktinkorrekt.wordpress.com/2009/01/28/oforstaende-vanliga-muslimer-i-tv-inslag-om-radikaliseringen-pa-rosengard/



TV-inslag - radikaliseringen på Rosengård

Sydnytt

Två yngre manliga förmågor intervjuas på Rosengård varav den ene är Ramadan Fakhro (mer om honom under TV4 längre ner i posten). Båda förnekar ju så klart radikaliseringen eller att den ens skulle vara påtaglig. Verkligen journalistiskt skickligt att intervjua två unga manliga muslimer.

Var fanns kvinnorna som vore de rätta intervjuobjekten, SVT?

Aktuellt 21 - Debatt i studion mellan Magnus Ranstorp, regeringens utredare och Mohamed Omar, poet,debattör som deklarerat att han stöder Hamas.

Tidskod 00:15:38

Om Mohamed Omar I en artikel i Expressen den 9 januari 2009 skrev han att han, till följd av konflikten på Gazaremsan 2008-2009, nu beskriver sig själv som “radikal muslim” och som anhängare av de islamistiska rörelserna Hamas och Hizbollah samt av den islamiska republiken Iran. I samma artikel beskrev han Ruhollah Khomeini, ledare för den islamiska revolutionen i Iran och senare landets statsöverhuvud, som en “förebild”.

Nu vet ni varför han förnekar radikaliseringens existens och svartmålar istället rapportens beställare som “islamofober”

Men fakta är fakta, Omar. Och du själv tillhör de krafterna som rapporten tillskriver som radikal. Det tillstår du själv i Expressen-artikeln.

Du och dina islamistiska gelikar kommer att möta ett mycket hårt motstånd en dag, var så säker!

Dessutom är det oerhört enkelt att bli “islamofob”. Ni muslimer, radikala eller ej, bäddar för det själva, dagligen..

……………..

Nyhetskanalen

Även TV4s inslag brister i fokus på rätt intervjuobjekt och inte minst, avsaknaden kring god research.

Radikaliseringen av islam drabbar främst kvinnor och barn. Kvinnor tvingas bära slöja och pojkar och flickor får inte leka tillsammans.

TV4-reportern frågar runt ibland Rosengårdsborna vad de ansåg om rapporten; och vad var det då för herrar som blev tillfrågade! Jo en imam och en yngre muslim som minsann inte alls kände igen sig i rapporten. Så överaskande!

Utfallet hade möjligtvis blivit annorlunda om man frågat dem det gällde - kvinnorna och barnen dvs flickorna!

Vilka var då dessa två herrar som intervjuas:

Imamen Ali Ibrahim

Han har en egen källamoské och arbetar som kultursekreterare på Rosengårdsskolan. Ali Ibrahim har bjudit in och samarbetat med den islamistiska Islamiska kulturföreningen i Malmö (källarmoskén; avhysningen/upploppet. Han har även till Sydsvenskan uttryckt stöd för den terrorstämplade organisationen al-Haramain som finansierar moskéer. Ali Ibrahim har öppnat för koranskola på Rosengårdsskolan på söndagar.

Ur lång SDS-artikel 2006:

al-Haramains storslagna satsning i Malmö rann ut i sanden.
Men i dag sörjer Ammar Daoud att stiftelsen inte fick ta över Islamic Center och vrida dess religiösa inriktning i en mer fundamentalistisk och politiserad riktning.

Det hade behövts för att öppna moskén för alla och för att stärka muslimernas identitet i den här stan. En moské måste ha ett budskap, säger han.

Den åsikten delar han med en annan av Malmös framträdande muslimer: Ali Ibrahim, som är anställd som kultursekreterare vid Rosengårdsskolan men också är verksam som imam.

Det var synd att Bejzat tackade nej till erbjudandet. al-Haramain är en stiftelse som vill hjälpa till med pengar utan att styra allt för mycket. De ville att moskén skulle vara för alla muslimer, inte bara att en person styr som idag.

Men al-Haramain är ju terrorstämplat av FN?

– Är de? Det visste inte jag. Jag vet att de fortfarande verkar aktivt i alla fall, att de fortfarande stödjer moskéer.”

SDS 2006-02-06
Al Haramin - terrorstämplad av FN

Förtroendeingivande intervjuobjekt när man vet hans bakgrund, eller hur? Han vet mycket väl vad al-Haramin står för. Och han håller med dom. Det värsta är att han är anställd på Rosengårdsskolan (grundskola)

Herre nummer två:

Ramadan Fakhro,

Muslim/Kurd från Libanon. Har givetvis inte sett något radikalt. Oväntat svar. Han springer nämligen själv i källarmoskérna och lyssnat till islamisten Anas Khalifa.

Ramadan Fakhro tillhör den stora släkten som benämns som släktfejden i Malmö. Otaliga våldsdåd kan knytas till den släkten, vilket är fight mellan två äldre bröder och deras resp. medlöpare mot varandra. En del av dem är radikala och springer i källarmoskéerna.

//

Måste vi Bloggar alltid tvunget göra all research åt er massmedia: TV/Press? Eller exempelvis påpeka rätt fokus?

För övrigt kan nämnas att mycket av det materialet som nämns i Rapporten har hämtats från en del av Bloggarna i nätverket. Creeper har registrerat flera besök från Försvarshögskolan i just de posterna de sista två åren.

All den research och många publicerade uppgifter har tagits därifrån men inga källor anges i Rapporten. Dålig stil!

/Bloggen Politiskt Inkorrekt

      



Källa: Politiskt Inkorrekt (Medlem)

Inga kommentarer: