Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

tisdag 20 januari 2009

Islamistiska Rosengårdselever mördade homosexuell i Malmö - 15 -och 17-åring häktade

Ursprungsartikel:
http://politisktinkorrekt.wordpress.com/2009/01/18/islamistiska-rosengardselever-mordade-homosexuell-i-malmo-15-och-17-aring-haktade/



Malmö tingsrätt, målnummer B 255-09

Två ungdomar häktades under fredagen som misstänkta för mordet lördagen den 20 december på Kapellgatan 16 i Malmö.

Kammaråklagare Bo Albrektsson ville ha de båda ynglingarna häktade som på sannolika skäl misstänkta för mord.

De häktade i Malmö tingsrätt är:

Kushtrim Ademi, född 1993-08-12
von Lingens Väg 58
213 71 MALMÖ
Telefon: 040-944884

Abdurraham Kushtrim Nika, född 1991-04-16
von Rosens Väg 12
213 66 MALMÖ
Mobil: 073-6635456

Kosovoalbaner/Muslimer.

Al Nour Drita heter den muslimska albanska föreningen Kushtrim Nika’s pappa Bajram Nika är ordförande i. Den ligger på Ramels väg 103, Rosengård.

Förhandlingar gällande Kushtrim Ademi

Klockan 14 hölls de förhandlingar som gäller den misstänkte 15-årige Kushtrim Ademi.

Innan dörrarna till salen stängdes och alla obehöriga fick gå ut upprepade Kushtrim Ademis advokat Kjell Ersarve det som tidigare sagts, att han nekar till mord, men har erkänt inblandning i de händelser som lett till den 26-årige mannens död.

- Han säger att han har gjort det i självförsvar. Att han själv blev angripen, blev rädd och hamnade i panik, säger advokat Kjell Ersarve.
- Han är ledsen och ångerfull. Han hade ingen avsikt att det skulle gå så illa.

Tingsrätten beslutade att häkta Kushtrim Ademi.

Det är ovanligt att så unga personer häktas. Ett alternativ är omhändertagande inom socialtjänsten, men det ansåg tingsrätten inte vara aktuellt i det här fallet.

Det är uppenbart att betryggande övervakning för närvarande inte kan anordnas, därför föreligger synnerliga skäl för häktning, sa domaren som förklaring till beslutet.

Kushtrim Ademi hävdar att han inte gjort något brottsligt och alltså inte bör hållas häktad.

- Han bestrider ansvar på grund av självförsvar, säger Kjell Ersarve.

Förhandlingar gällande Abdurraham Kushtrim Nika

Klockan 14:50 hölls de förhandlingar som gäller den misstänkte 17-årige Abdurraham Kushtrim Nika.

Abdurraham Kushtrim Nika nekade till brott.

Han förnekar, till hundra procent, säger hans advokat Kurt-Lennart Ankarberg.

Åklagaren meddelar att Abdurraham Kushtrim Nika har medgett att han befunnit sig i lägenheten där Daniel Nordström dödades.

Tingsrätten beslutade att häkta Abdurraham Kushtrim Nika.

Abdurraham Kushtrim Nika har i sin blogg, gjort sig känd för muslimska åsikter.

Politiskt Inkorrekt, kommentar 

I bloggen länkar han till den ökända islamisten Anas Khalifa, Föreningen TUFF, vilket är samma kille om predikat för småkillar som martyrskapets förträfflighet i källarlokaler runtom Sverige bl.a i nyligen stängda Malmölokalen som gav upphov till upploppen på Rosengård. Anas Khalifa hatar även homosexuella. Den mördade var just det. Därför ligger motivet hatbrott nära till hands om Abdurraham Kushtrim Nika var lika islamistiskt rabiat i sina åsikter om homosexuella.

Bakgrund

Den 20 december slog vänner larm om att de inte fick kontakt med Daniel Nordström. Polisen hittade honom död i sin säng och skador på kroppen visade att han bragts om livet. Daniel Nordström har dödats med flera knivhugg. Bara några timmar tidigare hade två personer setts i trappuppgången på Kapellgatan. Vad de gjorde där är oklart.

Efter dörrknackning i huset har vi kunnat konstatera att ingen av dem som bor där har haft besök under den tiden. Så det kan vara så att de skulle besöka Daniel Nordström, säger kommissarie Börje Sjöholm.

Den mördade mannen var homosexuell och det har spekulerats i om det handlar om ett hatbrott.

- Ingenting tyder på det, men det kan heller inte uteslutas, säger åklagare Bo Albrektsson.

Polisen tror heller inte att det finns någon ytterligare gärningsman.
- Det mesta pekar på det. Det finns inget som pekar på något annat, säger Bo Albrektsson.

Efter dådet tog de med sig Daniel Nordströms dator, låste lägenheten och gjorde sig av med nycklarna samt kniven. Datorn tros de ha sålt.

Daniel Nordströms sambo, en 39-årig dansk, var vid tiden för mordet på uppdrag med de danska styrkorna i Afghanistan och kom inte hem förrän ett par dagar senare.

Av polisen beskrivs Daniel Nordström som "en man från välartade förhållanden". Han arbetade på en reklambyrå i Malmö och en barndomsvän säger att han är "världens underbaraste människa" utan några fiender.

Fortsatt utredning

Åklagaren anser att utredningen kräver att båda är i häkte tills vidare. Åtal ska vara väckt den 30 januari, men troligen begärs förlängning.

//

Länkar och mer om offret hittar ni hos Fria Nyheter där denna post är hämtad från, samt kompletterad av Bloggen Politiskt Inkorrekt.

Media

WEBTV - TV4 Öresund
WEBTV - Sydnytt
SDS - Artiklsamling 

//

Roger, Muslimska friskolan,

Media vägrar konsekvent att berätta vilken stadsdel 15-åringen och 17-åringen bor i som häktats för mord på en homosexuell. Inte heller berättar media vilken religiös tro de misstänkta mördarna har. Ej heller att den ene driver en blogg med extrema religiösa åsikter. I stället berättar media fegt och osant om mordet på Kapellgatan i centrala Malmö:

Exempel1: Varifrån kommer mördarna? Detta nämns inte, enbart var mordet skedde i centrala Malmö:

Fortfarande är det inte klarlagt vad som verkligen hände i lägenheten på Kapellgatan.”

SDS 2009-01-16

Exempel 2: Osann uppgift om att mördarna skulle komma från södra Malmö. I stället kommer de från Sveriges mest ökända stadsdel i östra Malmö:

Killarna, 17 och 15 år gamla, greps i onsdags morse. De är från samma område i södra Malmö och är skrivna i sina föräldrahem.”

SDS 2009-01-16

Exempel 3: Vilken högstadieskola rör det sig om? Varför är det så farligt att skriva ut skolans namn trots att alla på skolan känner till mördaren? Jo, för att läsarna inte ska förstå vilken stadsdel det handlar om:

MALMÖ. Rektorn på högstadieskolan har pratat med 15-åringens föräldrar. – De tyckte att det var bra att vi hörde av oss, säger rektorn.

– Jag ville berätta för familjen att vi var informerade om vad som hänt och att skolan finns till hands. Om det skulle visa sig att de behöver någon form av stöd eller hjälp så finns personal för samtalsstöd och liknande som vi är villiga att stötta med.

På torsdagsmorgonen stod det klart för högstadieeleverna att 15-åringen sannolikt inte kommer tillbaka till sin tomma bänk. Efter nyheten om att 15-åringen har erkänt att han dödat 26-åringen gick rektorn och skolans kristeam ut till alla klasser på skolan och berättade. Därefter ägnades 15-åringens klass särskild uppmärksamhet. “

SDS 2009-01-17

Exempel 4: Kvällsposten påstår att den ene häktade driver en moralisk blogg. Journalisten som läst bloggen vet att det är en islamistisk blogg, men vågar inte skriva ut att bloggen handlar om islam:

1) “Den ene pojken har gjort sig känd för extrema uppfattningar i moralfrågor.”

2) “Den äldre har dock i sin blogg på internet gjort sig känd för extrema åsikter.”

1) Kvällsposten 15/1 2009
2) Fria Nyheter

Som tur är går i kväll QX ut som första tidning i Sverige som vågar nämna att de båda skoleleverna kommer från Rosengård. Denna ökända stadsdel ligger i östra Malmö. Vidare att en av dem driver en religiös blogg med extrema åsikter. Vilken enda religion finns i Rosengård som har extrema åsikter?

I går, fredag, häktades de två tonåringar som varit misstänkta för mordet på en 26-årig homosexuell man i Malmö. De båda, 15 och 17 år, kommer från Rosengård och en av dem har en blogg där religiösa extrema åsikter publiceras. 15–åringen har sagt att det var han som gjorde det dödande hugget men påstår att han agerade i självförsvar. Igår sa åklagaren i media att han inte tror att det rör sig om ett hatbrott.”

“Dörren var låst och information på 26-åringens dator och mobil verkar ha blivit raderade. Polisen har arbetat efter teorin att 26-åringen träffade sina banemän via Internet. Polisen kontaktade olika communitys för att få ut information.”

“Gärningsmännen har blivit uthängda i olika sidor på Internet. QX kommer att fortsätta bevaka mordet på 26-åringen.”

QX 2009-01-17

Kvällsposten spekulerar i om de två häktade muslimska skoleleverna haft något motiv i att den mördades sambo är dansk militär i Afghanistan som bekämpar islamistiska talibaner:

“Jakten på mördarna började med en kartläggning av offrets bekanta.
Hans sambo - en 39-årig dansk - var vid tiden för mordet på uppdrag med de danska styrkorna i Afghanistan och kom inte hem förrän ett par dagar senare.”

Kvällsposten 2009-01-15

Den huvudmisstänktes moped beslagtas på Rosengård:

BESLAGTOG MOPED Här omhändertas den misstänkte 15-åringens moped. Det var i gryningen som civilklädda poliser slog till mot de bägge barnfamiljerna, vars söner misstänks för det mystiska lägenhetsmordet i Malmö i december.”

Bildtext till Aftonbladet som härigenom direkt avslöjar adressen:

Eftersom den ene har en islamisk blogg och Aftonbladet skriver att de båda häktade tillhör samma religiösa församling, så torde båda de häktade vara muslimer:

Men varför vill media inte skriva ut vilken muslimsk församling det rör sig om?

De två pojkarna bor ett par hundra meter från varandra i Malmö och är kompisar sedan ett par år. Deras stora gemensamma intresse är datorer och de tillhör samma religiösa församling.”

Aftonbladet 2009-01-15

//

Post hämtad från Muslimska Friskolan. Delar har kapats då denna blogg redan angivit den muslimska församlingen samt deras adresser.

Kommentar,

Offrets danska sambo var på uppdrag i Afghanistan. Men sambon var ingen soldat, han tillhörde den delen som bygger upp anläggningar och baser.

Därför infinner sig en ny motivbild

- De två häktade var muslimer, den äldre av dem var mottaglig för islamistisk propaganda.

- Sverige och Danmark är på plats i Afghanistan mot Talibanerna. Danmark tar aktiv del på slagfältet. Även Sverige gör det genom SSG-styrkan men det sägs inte rakt ut.

- De extrema åsikterna delas av islamisterna här hemma och Talibanerna. Därför kan det finnas den kopplingen till de häktades fundamentalism vs motståndet att väst finns på plats.

- Kontakten med Daniel kan ha urartat när de fick veta att hans sambo var på plats i Afghanistan. Att han sedan inte var soldat i egentlig mening var inget de ville lyssna till. Det räcker med att han är på de otrognas sida.

- Daniel blir arg, de bråkar och kniven kommer fram. Han blir offer för deras motstånd mot hans sambos närvaro.

Kontakten med Daniel intialt kan t.o.m det bygga på islamistisk fundamentalism. Dvs hatbrott från början genom att de aktivt bestämt sig för att leta upp homo-sexuella och lura dem i en fälla ungefär som den nu dömda Smeden gjorde. Sedan slumpade sig att Daniels sambo var involverad förbättre inte läget precis. Tvärtom.

Är resonemanget och motivet långsökt?

// Bloggen Politiskt Inkorrekt

      



Källa: Politiskt Inkorrekt (Medlem)

Inga kommentarer: