Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

torsdag 25 december 2008

Tensta måndag kväll: Mordbränder, massiv stenkastning mot brandkåren och stor polisinsats

Ursprungsartikel:
http://politisktinkorrekt.wordpress.com/2008/12/23/tensta-mandag-kvall-mordbrander-massiv-stenkastning-mot-brandkaren-och-stor-polisinsats/



UPPDATERING

Oro i Tensta kopplas till Malmöbråk

“Polisen tror inte på ett samband mellan kravallerna i Malmö och oroligheterna i Tensta i nordvästra Stockholm i går kväll. Men en enhetschef vid ett ungdomshus i Tensta ser en koppling.

-Det onormala är normalt här. Under de senaste 30 åren har det då och då förekommit stenkastning, personrån, bränder och bråk i Tensta. Oroligheterna går i vågor, säger kommissarie Johnny Lindh, chef för närpolisen på Södra Järvafältet.

Lindh har ingen förklaring till varför bråken uppstår mer än att det handlar om en misslyckad integrationspolitik.

-Det finns lika många orsaker till oroligheterna som antalet forskare.

Han tror inte att de senaste bråken har någon direkt koppling till kravallerna i Rosengård i Malmö i förra veckan och i helgen. Bilar har exempelvis satts i brand hela hösten.

Men Robert Weintraub, enhetschef vid ungdomshuset Blå huset i Tensta, ser en koppling till den senaste tidens kravaller.

-Tyvärr tror jag att det här bara är början på en ny trend. Det som har hänt i Grekland har gett inspiration till unga människor i det här landet. Så sent som för en vecka sedan utsattes Blå huset för allvarlig skadegörelse när en bil antändes vid entrén med stor förödelse som följd.

-Jag tror att det är en ny slags situation som kräver en ny ansträngning från samhällets sida för att hantera den. Man måste agera kraftfullt. Det handlar mycket om ledarskap och hur man bemöter människor.”

SVT 2008-12-23 Oro i Tensta kopplas till Malmöbråk

SVT PLAY - ABC NYHETER

MÅNDAG KVÄLL 2008-12-22:

Strax efter halv nio fick SOS larm om brinnande bildäck och papperskorgar runt Tensta Plan i centrala Tensta, förort till Stockholm.

När räddningstjänsten anlände möttes de av massiv stenkastning från ungdomsgänget som anstiftat mordbränderna. Även ett försök till bilbrand skedde men den klarade sig. Strax efter 22 anlades brand i en container på Tenstagången.

Drygt 15 radiopatruller skickades till området. Bränderna släcktes och läget uppges vara någorlunda lugnt igen. Ingen är hittills gripen för dåden.

Polisen:

– Som vi ser det finns det inte någon direkt orsak till det här. Det har bara plötsligt blossat upp, säger Björn Engström.

Finns det någon koppling till händelserna i Malmö?

– I nuläget har vi ingen sådan koppling.

SVD 2008-12-22 Oroligt i Tensta

“I grannstadsdelen Rinkeby slängde någon in en rökfackla i trapphuset i en fastighet på Degerbygränd. Det skedde strax efter midnatt och ledde till rökutveckling i trappuppgången.

- Det är väl troligt att det kan sättas i samband med de tidigare händelserna i Tensta, säger Håkan Dahlbäck, stabchef vid Storstockholms räddningscentral.

Räddningstjänsten kunde utföra sitt arbete utan problem i Rinkeby. Liksom vid tidigare utryckningar under kvällen gjordes det med poliseskort.”

DN 2008-12-22 Brandkår möttes av stenkastning i Tensta

fddfgdg

Har dessa mordbrännare och våldsmän också förlorat en källarmoské sista dagarna som vi övriga inte känner till?

Eller är det bara ren kriminalitet det är frågan om, det med ska tilläggas?

Tänk den som ändå kunde begripa det?! Överallt sker detta, i så många städer vid detta laget att man tappat räkningen.

Varför varför varför beter sig en del invandrargrupperingar så här?

För vi pratar om grupperingar, individer i grupper. Inte hela folkslag eller samtliga invandrade i landet. Låt oss ha det klart för oss så ni inte skenar iväg med invektiv som “rasistjävel” m.m. mot oss skribenter.

Håll isär begreppen och se nyktert på problemet istället. Vidare:

I skenet av Rosengårdsupploppen hade DN en artikel om just Tensta den 21 december. Ett gäng f.d. stökiga invandrarkillar har gått ihop och agerar förebilder i vad de kallar TAC, Tensta against crime:

I Tensta bekämpas våldet med trovärdiga förebilder

Stenkastning har blivit ett uttryck för frustration. Det säger Järvapolisen Johnny Lindh. Guleed Mohamed från Tensta tror att trenden går att bryta. Det gäller att få över alfahannarna på den goda sidan. Då följer svansen med.

DN 2008-12-21 I Tensta bekämpas våldet med trovärdiga förebilder

Bloggen Politiskt Inkorrekt måste då bara fråga: var var dessa grabbar ikväll under den massiva stenkastningen och mordbränderna?

DN bekräftar det som nämndes nyss med många städer och fenomenet i en artikel som berörde Rosengårdsupploppen:

Brandmännen hindras av dödshot, stenkastning och raketer

Stenkastningen och raketbeskjutningen mot brandmännen i Rosengård i veckan är bara de senaste i en rad attacker. Hot och våld mot räddningspersonal ökar. Samtliga storstadslän är drabbade, och fenomenet sprider sig i landet.

DN 2008-12-18 Brandmännen hindras av dödshot, stenkastning och raketer

DN har ett gäng artiklar om Rosengårdupploppen vilka finns i högerspalten.

Låt oss kliva västerut, till stadsdelen Kronogården i Trollhättan.

Nyamko Subani vill att

Stöd till föräldrarna ska stoppa ungdomsbrotten

Bilar brinner, stenar kastas och människor är rädda. Hur stoppas detta? Satsa på föräldrarna och få dem att ta sitt ansvar, säger integrationsminister Nyamko Sabuni.

Detta handlar också om x antal (bl a annat irakiska) våldspsykopater känner utanförskap och reagerar på det genom att våldsföra sig mot ett äldreboende vid torget ex. med raketbeskjutning mot oskyldiga försvarslösa åldringar, hot mot personalen, hot mot väktarna, krossade rutor och bilbränder tillhörande hemtjänstpersonalen och de övriga anställda samt väktarnas fordon. Förra veckan kastades bensinbomber mot polisen.

Fria Nyheter postade nyligen kring dessa händelser och allmän statistik om Kronogården

Lena Nilsson är områdesutvecklare för stadsdelen:

- Det är en svår uppgift. Sabotagen och trakasserierna är en ny företeelse i samhälle, och ansvariga i Kronogården försöker hitta lösningar.

- Gängen som vi har problem med kommer från olika invandrargrupper och vi ser att både de och deras föräldrar behöver bra information. De unga upplever att de inte kommer in i samhället och lär sig koderna. Skriftlig information i form av blanketter fungerar inte. Det ska vara muntligt och anpassat till gruppen, gärna på hemspråket.

Lena Nilsson anser för en förändring ligger hos flera:

- Både samhället och föräldrar måste göra något. Fler vuxna måste ut. De ska prata med de unga och lära dem hur saker fungerar i Sverige så att de i gängen känner att de kan ta sig in i samhället. Föräldrar får även bry sig om andras barn.

Lösningen ligger tydligen någonstans hos föräldrarna, de som sitter inne och håller sig helst till parabol-TV:ns arabiska utbud.

Men det håller Nyamko med om, och det kostar minsann en slant att få rätt på. Eller vad sägs om följande nätta summa som annars hade kunnat gå till utveckling av stadsdelen och trevliga inslag i vardagen:

- Vi utreder nu hur vi ska kunna ge stöd till föräldrar som behöver det. Vi har avsatt 70 miljoner till kommunerna under 2009–2010 som ska gå till föräldrastöd. Det gäller också att få de här unga tillbaka till skolan eller ge dem lärlingsplatser som leder in i arbetslivet.

DN 2008-12-22 Stöd till föräldrarna ska stoppa ungdomsbrotten

…………………

Är det bara Bloggen Politiskt Inkorrekt som tar sig för pannan?

Har ingen av dessa våldsverkare hört talas om egenansvar, vilja, envishet, kamp, hårt jobb att nå sina mål?

Varför ser vi aldrig horder av polacker, spanjorer, italienare, peruaner som anstiftar dessa upplopp och våldssituationer? Varför får de jobb och kan ta sig in i samhället snabbare än ni kan säga [valfritt ord]..

Svar efterlyses tack!

// Bloggen Politiskt Inkorrekt

      



Källa: Politiskt Inkorrekt (Medlem)

Inga kommentarer: