Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

fredag 31 oktober 2008

Skåne hårt drabbat av rånare

Ursprungsartikel:
http://everykindapeople.blogspot.com/2008/10/rnvgen-i-skne.html


Polisens råd till butiksanställda: spela inte hjälte. Du riskerar att själv anmälas för misshandel.

Med andra ord står inte lagen på din sida utan på rånarnas. Lagen måste ändras.

Många av rånen ingår i en mer eller mindre medveten strategi från kriminella ligor att tvinga butikerna att slå igen. I framtiden kommer de flesta småbutiker att ha försvunnit och ersatts av gallerior med beväpnade väktare. De som blir kvar betalar förmodligen skyddspengar eller har helt enkelt tagits över av ligorna närstående personer.



Från Thoralf Alfssons blogg: "Även i Kalmar har en butik drabbats av samma öde som ICA-handlaren i Lina i Södertälje.
Tempobutiken i Smedby har begär sig själva i konkurs. Anledningen är snatterier, inbrott och skadegörelse som gör det omöjligt att få någon lönsamhet i verksamheten.
Butiken ligger i området som i folkmun kallas "Löten" och ligger i Smedby utanför centrala Kalmar. Området är känt för sin höga andel invandrare och ett område med låg status dit inga svenskar helst flytar om de kan undvika."

* * *

Bravo! Det ser ut som Malmöpolisen så smått har börjat med nolltolerans, den metod som effektivt minskade brottsligheten i New York på 1990-talet. I stället för att försöka få fast skurkarna för mordförsök, bombdåd och droghandel sätts de dit för diverse småbrott. Man började med att ta bort klottret i tunnelbanan, vilket visade sig få stora effekter.




Källa: Every Kinda People (gästinlägg)

Inga kommentarer: