Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

söndag 26 september 2010

VIDEO: Ayaan Hirsi Ali håller tal vid DF:s årstämma

ISLAMISTKRITIKER Pia Kjærsgaard och Dansk Folkepartis höll årsstämma den gångna helgen i Danmark. Och en av gästtalarna var Ayaan Hirsi Ali, välkänd för sin kritik mot hatiska islamister och ständigt mordhotad.

Del 2
Del 3
Del 4
Del 5

Somaliafödde Ayaan Hirsi Ali är en av få som öppet vågar diskutera frågor om islam, kultur, värderingar och var gränsen går för vad som är acceptabelt i västvärlden.

Eftersom dödshoten mot henne från muslimska extremister är överhängande har hon blivit vräkt från sin bostad i Holland och efter en ‘dokumentär’ av en vänsterredaktion vars syfte är att få hennes medborgarskap upphävt har hon beslutat sig för att lämna uppdraget som parlamentsledamot. Hon har många och starka motståndare som inte vill att frågor om islams intolerans mot pluralism och förtryck av kvinnor ska diskuteras. Sedan 2006 är hon bosatt i USA och knuten till American Enterprise Institute i Washington DC.

Tillsammans med filmaren Theo van Gogh gjorde hon 2004 den kontroversiella kortfilmen Underkastelse (Submission). Filmens tema var våldet mot kvinnor i muslimska samhällen, och visade fyra kvinnor i negligéer med tryck bestående av texter ur Koranen. Filmen väckte ilska bland många muslimer i Nederländerna, som såg filmen som hädelse. Den 2 november 2004 mördades (knivhöggs till döds på öppen gata) van Gogh av jihadisten Mohammed Bouyeri.

Bouyeri lämnade ett skrivet meddelande bestående av fem papperslappar, fastnaglade i den mördade kroppen med en kniv, där han förklarade att mordet ägt rum på grund av van Goghs brott mot islam och där västvärlden, judarna och Ayaan Hirsi Ali hotades. Sedan dess lever hon på hemlig adress och under ständigt livvaktsskydd.

Submission

PrintFriendly Share/BookmarkUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: