Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

fredag 17 september 2010

Vad säger Reinfeldt?


Orsakerna till attacken på Federley har varit oklara och höljt i dunkel, Var det ett simpelt personrån, ett hatbrott mot en homosexuell person eller var det politiskt motiverat? Ingen vet med säkerhet eftersom gärningsmännen ännu ej är gripna. Chansen att det ändå rör sig om ett s.k. hatbrott eller politiskt brott har ökat avsevärt eftersom Federley nu låter meddela att inga pengar försvunnit. Min gissning är väl ändå att Federley inte hade blivit misshandlad om han inte varit öppet homosexuell. Ett rent politiskt brott förefaller osannolikt eftersom Federley inte stuckigt ut politiskt på det sätt som skulle motivera ett överfall. 


Denna blogg fördömer det oprovocerade övarfallet på Federley å det skarpaste. Gärningsmännen bör gripas och dömas till hårda fängelsestraff. Lagstiftningen för denna typ av oprovocerade övarfall bör skärpas och är det inte svenska medborgare som utfört överfallet så bör de dessutom utvisas på livstid. Bloggen beklagar överfallet på Federley och hoppas att samhället och de lagstiftande institutionerna tar detta på fullaste allvar. Även ansvariga politiker bör se över både straffsatser och framförallt straffpraxis. 


Däremot är bloggen orolig för vad statsminister Reinfeldt skall släppa för uttalande angående detta dåd. Bloggen ber att statsministern skall besinna sig och inte agera lika okänsligt som efter det klockrena politiska överfallet på von Arnold. Vi ber Reinfeldt högaktningsfullt och ödmjukt att inte komma med uttalanden som att "Federley får skylla sig själv, eftersom han lever som han lever" och " ställer man heterosexuella mot homosexuella så måste man vänta sig ilska och reaktioner". Vi undanber oss sådana, nästan barbariska uttalanden, det skvallrar om en människosyn som bloggen absolut inte kan ställa upp på.

Länk DNUrsprungsartikel
Källa: Robsten blog (medlem)

Inga kommentarer: