Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

onsdag 1 september 2010

Uteslut medlemmar som kandiderar för Sverigedemokraterna

En granskning som Vårdfokus har gjort visar att tre medlemmar i Vårdförbundet kandiderar för Sverigedemokraterna i höstens val. Stefan Bergman, som sitter i styrelsen för Vårdförbundet i Skåne, tycker att de bör uteslutas ur Vårdförbundet

Vårdförbundets förbundsordförande Anna-Karin Eklund tog i en tidigare intervju i Vårdfokus avstånd från Sverigedemokraternas människosyn. Stefan Bergman stöder hennes uttalande, men vill gå ett steg längre.

– Naturligtvis vore det förstås bäst om de personer det här är fråga om omprövade sitt ställningstagande för Sverigedemokraterna, säger Stefan Bergman.

Men det har han föga hopp om. Och gör de inte det bör de lämna Vårdförbundet – helst frivilligt men annars genom uteslutning.

Riskerar man inte att göra martyrer av dem som blir uteslutna ur Vårdförbundet?

– Det finns kanske en sådan risk, men jag ser en större risk i att vi inte reagerar mot deras människosyn. Det får inte finnas utrymme för någon misstolkning; Sverigedemokraternas människosyn går inte att förena med Vårdförbundets kärnvärden.

Stefan Bergman säger att han inte vill att förbundet ska efterforska medlemmarnas politiska åsikter. Men har man ställt upp på en lista till kommun- eller landstingsval har man tydligt tagit ställning.Ursprungsartikel
Källa: Fria Nyheter (importerat inlägg)

Inga kommentarer: