Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

lördag 18 september 2010

Sverige dubbelmoralens högborg

DUBBELMORAL Så här under de sista självande timmarna före riksdagsvalet sliter i princip samtlig media av sig sin demokratiska maskeradmask, och visar upp ett propagandamaskineri värdig en Sovjetrepublik under det mörkaste 1970-talet. Borta är all tillstymmelse till saklighet, nyanser och självkritik. Det är som om tidningsredaktörer och tv-kanalchefer tröttnat på att efterleva en påtvingad "objektivitet" som alla ändå vet är en chimär. Åsiktspolisen har kommit ut ur garderoben, och gud nåde den som tycker eller röstar annorlunda än det som är förutbestämt av en liten klick vänsterjournalister som styrt opinionen i Sverige efter eget gottfinnande under decennier.

Mot denna bakgrund är det ytterst förvånande att se hur en känd svensk kvinna tillåts kritisera islam och niqab i Expressen utan att journalisten snedvrider rapporteringen. Hur kommer det sig?

Naturligtvis har det sin förklaring. Man får nämligen, understundom, kritisera islam och dess inneboende kvinnoförtyck, såtillvida kritiken riktas mot muslimer utanför Sverige. Varför journalistkåren tillåter denna undantagsregel är det ingen som riktigt vet.

Igår publicerade Expressen ett utdrag från magasinet Chic, där Christian "Chippen" Wilhelmsson fru Oksana berättar om vardagen i Saudiarabien. Christian spelar sedan två år tillbaka i den saudiska klubben Al-Hilal, och paret bor i huvudstaden Riyadh. Fotbollsstjärnans fru skräder inte orden:

Det är ett kvinnoförtryckande land så det är intressant att se hur prinsessorna har det, säger hon till tidningen Chic.

Vi får vidare veta att glamourmodellen Oksana är förbjuden att jobba och är portad från att se "Chippens" matcher. Dessutom måste även hon bära abaya så fort hon rör sig utanför hemmet.

Ibland går det bra men ibland vill jag inte. Jag förstår alla som tycker att det är hemskt att kvinnor måste bära den, säger hon.

I en tidigare intervju med Expressen har hon även sagt angående flytten till Saudiarabien:

Ingen tvingade mig att flytta dit och jag får ta seden dit jag kommer, säger hon.

Tänka sig – Expressen låter en svensk person säga, oemotsagd, att man ska ta seden dit man kommer!

Sammanfattning: Om man tycker att islam och heltäckande slöja är kvinnoförtryckande, om man anser att man ska ta seden dit man kommer, så är det tydligen OK att säga det i Expressen så länge man inte blandar in ordet Sverige i samma uttalande. Eller så är förklaring så enkel att tidningens kulturjournalister tillika censurpolis inte bemödat sig om att bläddra igenom nöjessidorna.

Hur kan det svenska etablissemanget ondgöra sig över att utländsk massmedia riktar massiv kritik mot den bristande demokratin i vårt land?

Dubbelmoralen är så djupt rotad i vårt samhälle att ett nytt parti i riksdagen är ett måste för att dra upp det onda med rötterna.

PrintFriendly Share/BookmarkUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: