Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

tisdag 14 september 2010

Så bevarar vi makten till det politiska etablissemanget


I en debattartikel på DN skriver "skriftställaren" Anders Johnsson om hur Sverigedemokraterna skall ha missförstått begreppet svensk kultur. Johnsson tar i sin artikel upp taffliga exempel på hur t.ex. Astrid Lindgrens böcker innehåller teckningar av personer vars föräldrar är födda utomlands och att vissa av våra visor har utländska kompositörer. Som om allt detta hade någonting med den svenska kulturen att göra. Johnsson fortsätter så här med exempel på utländska influenser i vårt land.


Något som utmärker den svenska historien – och det svenska kulturarvet – är att vi alltid har mottagit värdefulla impulser från invandrare. De första svenska mynten präglades av engelska myntmästare i Sigtuna för drygt tusen år sedan. Det svenska stadsväsendet byggdes upp av tyska affärsmän under medeltiden.


Vi har självklart mottagit värdefulla impulser och uppfinningar från vår omvärld och från människor som invandrat till vårt land, vilket vi lika självklart skall fortsätta med. Att enbart använda uppfinningar och innovationer från etniska svenskar vore lika intelligent som när Kambodja och Khmers Rouges avskaffade pengar. Gemensamt för alla dessa innovationer av människor med utländsk härkomst som vårt land byggdes på är att de tillförde något utan att i princip hota vårt kulturella arv. Människorna som invandrade till oss och tillförde viktiga innovationer var renodlade arbetskraftsinvandrare som aldrig någonsin fick en krona i bidrag. De kom dessutom alltid i sådant modest antal att inga etniska enklaver bildades. Det är faktisk den politik Sverigedemokraterna vill driva i dag. 


Invandringen har dessutom aldrig varit oproblematisk som Johnsson vill påskina. Läser vi t.ex. Dick Harrysons "Sveriges historia" så har invandring till vårt land varit ett maktpolitiskt schackdrag, från att Birger Jarl importerade tyska affärsmän till Stockholm för att besegra hedendomen i vårt land, genom precis alla århundraden fram till nu. Protesterna var särskilt våldsamma mot tysk invandring under hela 13 och 1400-talet då kungar i vårt land ville kväsa opposition från inhemsk hög och låg-adel. Invandring har enligt alla seriösa historiker varit ett maktpolitiskt medel genom hela vår meddeltid och parallellerna till att dagens socialdemokrater vill importera röstboskap och att borgerliga partier vill pressa ned lönenivån är kristallklar och påtaglig.  Till slut så skriver Johnsson så här i sin artikel.


Det finns framförallt fyra skäl till att invandrare är så viktiga för ett lands utveckling. De kan ha särskild kompetens som ännu inte finns i Sverige. De kan tillföra landet kapital för investeringar. De kan ha ett internationellt kontaktnät som är värdefullt för internationella affärer. Människor som bryter upp från sitt hemland är dessutom genomsnittligt sett mer kreativa och initiativkraftiga än de som hela livet bor kvar där de har fötts.

Den invandring vi har i dag tillför högst begränsad kompetens. Att motivera en oansvarig massinvandring för att de möjligen kan tillföra någon slags kompetens är också lika intelligent som att avskaffa pengar i samhället. Vilken ocean av kompetens kan möjligen döljas bakom hyreshusen i Rosengård? Det borde finnas ett kapital för investeringar hos våra nya samhällsmedlemmar. Många som nyligen fått asyl från t.ex. Irak bygger stora mycket flotta villor runt om i Stockholmstrakten. Jag vill gärna se siffror på dessa investeringar dock. Det ryktas om att många av de som skulle kunna investera i vårt land fortfarande är skrivna i sitt hemland och investerar sina pengar där i stället. Det är ytterligare ett bevis på hur misslyckad vår nuvarande immigration är i så fall.


När det gäller det internationella kontaktnätet som våra nya samhällsmedborgare kan föra med sig så har Johnsson delvis rätt. De somalier som kommer hit har säkert en del kontakter till all möjlig affärsverksamhet. Tyvärr är det sådan verksamhet som vi inte bedriver i vårt land och de ekonomiska resurser dessa kontaktnät innehar är av, skall vi säga "tvivelaktig karaktär". 


I en sak vill jag dock faktiskt ge Johnsson rätt, människor som bryter upp från sitt hemland kan många gånger vara kreativare än genomsnittet och ha en överlägsen initiativförmåga.  Eftersom jag med min människosyn tycker att alla nationer skall leva och utvecklas tycker jag också att dessa människor behövs i deras respektive hemländer. Det är inte bara vårt land som skall leva och utvecklas på vår jord, alla nationer har rätt till sin utveckling. Någon gång i framtiden är det väl meningen att även t.ex. Somalia skall bli ett drägligt land att bo och leva i. Johnssons demonstrerar en fruktansvärd människosyn när han vill tömma utvecklingsländer på deras mest kreativa människor samt importera dem till vårt redan privilegierade land. 

Länk DNUrsprungsartikel
Källa: Robsten blog (medlem)

Inga kommentarer: