Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

måndag 13 september 2010

REKORDSIFFROR FÖR SD: 7,0% i UM och 5,3% i Demoskop

Skärmdump från Aftonbladet

OPINIONSMÄTNING I dagens Demoskopmätning som publiceras i Expressen slår Sverigedemokrarna sitt gamla rekord med 0,3 procentenheter och erhåller 5,3 procent. Även i dagens mätning från United Minds tangerar SD nästan sitt gamla rekord när de når upp till hela 7,0 procent.

Skärmdump från Expressen

Expressen idag

Förändringarna är små i dagens Demoskopmätning. Miljöpartiet fortsätter att tappa och är nu nere på 7,5 procent. SD ökar mest av alla partier och slår i och med denna mätning sitt opinionsrekord i Demoskop när partiet erhåller 5,3 procent. Det gamla rekordet från januari 2010 låg på 5,0 procent.

Alliansen leder fortsatta och nu är gapet mellan blocken 7,8 procentenheter.

Det är ingen hejd på skrämselpropagandan. Expressen har idag en löpsedel med rubriken ”SKRÄCKSIFFROR: Reinfeldts HOT OM ÅKESSON”. Skräcksiffror för vem kan man fråga sig. Inte för de 6-8 procent (möjligtvis ännu fler) av svenska folket som tänkt lägga sin röst på SD i alla fall.

7,0 procent i United Minds

Även i den dagliga mätningen från United Minds/Aftonbladet är Sverigedemokraterna nära att slå sitt tidigare rekord när de får hela 7,0 procent. Det gamla rekordet från december 2009 ligger på 7,1 procent. Sedan United Minds startade sina mätningar, i april 2009, har SD aldrig legat under fyra procent.

PrintFriendly Share/Bookmark




Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: