Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

onsdag 1 september 2010

Pressmeddelande:-Sverigedemokratiskt pip-ljud förbjudet i radioreklam

[Pressmeddelande]
Sverigedemokratiskt pip-ljud förbjudet i radioreklam – SD vädjar till Europarådet om att hörsamma den danska regeringen

Under måndagen meddelade SBS-radio att Sverigedemokraterna inte får använda ordet ”invandringsbroms” i den radioreklam som partiet handlat upp i SBS kanaler.

SD gjorde därför en ny version av reklamen där ordet ersätts med ett pip-ljud. Idag meddelar SBS Radio att partiet inte heller får använda pip-ljud. SD vädjar nu till Europarådet om att hörsamma den danska regeringens krav på diskussion kring den svenska politiska censuren.

Sverigedemokraternas pressekreterare Erik Almqvist kommenterar:

- Mindre än tre veckor innan valet upplever vi nekade tidningsannonser, censurerade budskap i TV- och radioreklam, censurerade censurljud, utfrysning från partiledardebatter, sabotage mot våra valstugor osv. Dansk Folkepartis partiledare Pia Kjærsgaard kunde inte ha mer rätt när hon jämför svensk demokrati med en bananrepubliks.

- Vi vädjar nu till Europarådet att hörsamma den danska regeringens efterfrågan om diskussion kring det demokratiska tillståndet i Sverige, samt valobservation av det svenska valet. Redan i valet 2006 krävde Sverigedemokraterna valobservatörer då vi i val efter val upplever valsabotage i valrörelse såväl som i vallokaler. Det är dags att Sverige tar sitt demokratiska ansvar genom att rättvist och tolerant behandla även de som inte delar etablissemangets åsikter.



Ursprungsartikel
Källa: Fria Nyheter (importerat inlägg)

Inga kommentarer: