Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

lördag 18 september 2010

Leissner vill ha Vojakkala-zigenarna frikända

ZIGENARAPOLOGET Sveriges mest ökända zigenarapologet Maria Leissner vill nu att ärendet med den grovt brottsbelastade zigenarfamiljen Grönfors i Vojakkala skall tas upp på nytt och granskas då hon tycker att ”det finns en strukturell rasism riktad mot romer i samhället och som också ser ut att ha gripit kring sig i rättsapparaten”. Grönforsarna har under flera år varit en ständig nagel i ögat på grannar och poliser i den lilla byn i Haparanda kommun. Leissners uppenbara mål är sannolikt att de senaste domarna mot skurkfamiljen Grönfors skall rivas upp. Politiskt Inkorrekt har tidigare skrivit om Grönforsarnas bravader.

Det är ett digert brottsregister dessa ”diskriminerade” zigenare kan visa upp. Det senaste ärendet, det som Leissner alltså vill ska ”granskas”, ser ut så här:

Dom:
"32-åringen"- Demetri Grönfors döms till fängelse i 6 år för medhjälp till försök till mord, samt solidariskt med "37-åringen" betala målsägande 231 212 kr i skadestånd. Han förekommer under nio avsnitt i belastningsregistret, bla dömd till 10 månaders fängelse för olaga hot 2007.

"37-åringen" – Feija Grönfors döms till 6 års fängelse för medhjälp till försök till mord, samt solidariskt med "32-åringen" betala målsägande 231 212 kr i skadestånd. Han förekommer under sju avsnitt i belastningsregistret

"39-åringen" – Allan Grönfors skall genomgå rättspsykiatrisk undersökning och därefter kommer tingsrätten med ev straffpåföljd.

"Pappan" – Yrjö Grönfors döms till 6 månaders fängelse för skyddande av brottsling. Han förekommer under tolv avsnitt i belastningsregistret sedan 1992. Han har dömts för våldsamt motstånd, olaga hot och ofredande.

"67-årig, bekant" – Taisto Tikkala döms till fängelse i 6 månader för skyddande av brottsling. Han förekommer i belastningsregistret endast för en trafikförseelse.

"41-årig dotter" – Hilkka Grönfors döms till 8 månaders fängelse för skyddande av brottsling. Hon förekommer under åtta avsnitt i belastningsregistret.

"40-årig dotter" – Anneli Grönfors döms till 6 månaders fängelse för skyddande av brottsling. Hon förekommer under tre avsnitt i belastningsregistret.

Maria Leissner är ordförande i den svenska regeringens delegation för romska frågor som tidigare i år publicerade rapporten "Romers rätt – en strategi för romer i Sverige" (SOU 2010:55). Rapporten har kritiserats hårt för att vara tendentiös, ensidig och förljugen.

NSD

PrintFriendly Share/BookmarkUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: