Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

lördag 18 september 2010

Ken Ring greps för upplopp i Bagarmossen

I Sverige råder största möjliga ”valtystnad” i media, men enligt uppgifter till Fria Tider greps både Ken Ring och hans kameraman – en norsk journalist – för våldsamt upplopp i samband med invandrarkravallerna i Bagarmossen i torsdags.

Bild

Ken Ring. Foto: Iam/CC-BY

Ken Rings syfte med att starta invandrarupploppen ska ha varit att skapa en video av något slag, med dokumentära bilder från den kriminella förorten. Försöket urartade när invandrarungdomarna började ställa till bråk på riktigt och krossa rutor och sätta eld på fastigheter i området. Över 30 poliser fick kallas till platsen och ”slå en ring” runt området för bråket. På bilden ovan syns Sockenvägen.

När poliserna kom fram ska de ha blivit bemötta med stenkastning och molotov cocktails. En stund senare kunde man gripa Ken Ring och den norske kameramannen Tommy Gulliksen.

- De kastade sten och startade flera bränder. Vi grep sju personer, däribland en norsk journalist, säger Söderortspolisens Karin Solberg till norska Dagbladet.

Tommy Gulliksen slår ifrån sig anklagelserna.

- Jag var där som pressfotograf, men fick sitta gripen som huvudmisstänkt. Det var väldigt kränkande, och jag upplevde det som ett hot mot pressfriheten, säger han.

Andra Ken Ring-upploppet på kort tid
Den 8 augusti skrev Fria Tider om ett stort invandrarslagsmål utanför en krog i Nynäshamn, där Ken Ring uppträdde. Uppemot 100 personer deltog i slagsmålen och polisen tvingades skjuta skarpa varningsskott för att skingra invandrarna. Fyra personer greps för bland annat våldsamt upplopp.

Media mörkade helt och hållet den gången. Sveriges Radio skrev en liten notis men utlämnade helt att Ken Ring var inblandad. Såväl Fria Tider som Politiskt Inkorrekt var dock mer frispråkiga i sin rapportering, vilket fick den ökände invandrarartisten att bli arg på oss. I ett blogginlägg citerar han Politiskt Inkorrekt och skriver sedan:

”Att folk sen ska försöka hitta anledning till att få det till att jag hetsade publiken till upplopp inne på klubben är bara så jävla patetiskt. [...] Så bloggare, reportrar och små barn. Lägg ner för fan. [...] FATTAR NI HUR MYCKET LÖGNER DENNA VÄRLD INNEHÅLLER!!!"”

Fria Tider har sökt Ken Ring för en kommentar.Ursprungsartikel
Källa: Fria Tider (importerat inlägg)

Inga kommentarer: