Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

tisdag 21 september 2010

Katten bland hermelinerna.

Alla med sinne för proportioner måste ha noterat det oproportionerliga motståndet i media och i det politiska etablissemanget mot ett nytt parti i Sveriges riksdag.

Hur kan motståndet vara så kompakt? Hur kan det vara så oresonligt? Det är ju inte så att världen går under ifall ett nytt litet parti kommer in i Sveriges riksdag. Om partiet visar sig vara lögnaktiga, inkompetenta och allt annat som har påståtts om dem så röstar ju väljarna bara bort partiet i nästa val. Konstigare än så och allvarligare än så är det inte.

Så vad kan motståndet bero på?

Jag är, efter ett och ett halvt års grävande i statistik och granskning av etablissemangets spegling eller rättare sagt obefintliga spegling av de fakta/siffror som finns, ganska övertygad om svaret.

Det massiva och oproportionerliga motståndet beror på rädsla. Det är så mycket som har blivit mörkat, fördunklat, ignorerat och undanhållet svenska folket. De som har undanhållit detta är det mediala och politiska etablissemanget. Men den största skulden ligger ändå på media. Det är media som skulle ha förhindrat att makten lyckades med detta. Det har de inte gjort. De har spelat med.

SD är en katt bland hermelinerna. En röst som inte är med på den outtalade överenskommelsen. Det är inte partiets historia, eventuella dolda agendor hos enskilda företrädare eller partiet i stort eller ”hatet” eller ”främlingsfientligheten” som är förklaringen till motståndet. Nej det är SD i egenskap av Katt bland hermelinerna som motståndet grundar sig i.

”Katten” hade kunnat vara svart, vit, röd eller spräcklig. Det hade inte spelat någon roll. Motståndet hade varit lika stort ändå.

För vad kommer hända om det kommer fram ”nya” sanningar? Om fakta plötsligt läggs fram på bordet? Jo, frågor kommer ställas. Varför har vi inte fått reda på detta? Varför har inte media informerat oss om detta? Varför har inte detta granskats? Visste ni journalister om detta?

Man kan avfärda och skratta bort detta som en konspirationsteori. Men om det som Janne Josefsson sa stämmer, är det ju faktiskt inte så konstigt om makthavarna inom media är rädda. Vem vill bli betraktad som oseriös, icke trovärdig och svekfull?

- Flykting- och invandrarfrågan är det största journalistiska sveket som min generation journalister genomfört i det här landet. Vi har inte på ett seriöst och trovärdigt sätt beskrivit vilka oerhörda problem som finns i ett mångkulturellt samhälle.
/Janne Josefsson

foto: Kevin Dooley




Ursprungsartikel
Källa: Affes Statistik-blogg (importerat inlägg)

Inga kommentarer: