Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

onsdag 8 september 2010

Invandrarkravaller även i Sverige

Så sent som i lördags kväll drabbade nya invandrarkravaller Göteborg. Polis, räddningstjänst och väktare usattes för stenkastning och laserbeskjutning vid Friskväderstorget på Hisingen.

Polis larmades till Friskväderstorget redan vid 18-tiden på lördagskvällen med anledning av påstått bråk mellan flera personer. När polis anländer till platsen blir de snart varse att larmet är falskt och att de hamnat i ett bakhåll, de utsätts för stenkastning och laserbeskjutning.

Senare under kvällen tänder invandrarungdomar eld på möbler och skräp, bland annat i en gångtunnel. När Räddningstjänsten försöker släcka bränderna utsätts de för stenkastning och invandrarungdomar försöker skada brandmännens ögon med grön laser. En väktarbil blir helt sönderslagen.

Något senare har en grupp invandrarungdomar lyckats tända eld på en container på Friskväderstorget och återigen blir räddningstjänst och polis utsatta för stenkastning och laserbeskjutning. Polisen lyckas inte gripa någon under kvällen, men skriver anmälningar om bland annat våld mot tjänsteman, försök till våld mot tjänsteman, skadegörelse och våldsamt upplopp.

Under söndagsmorgonen, nästföljande dag, hämtas en man in till förhör och anhålls av åklagare misstänkt för våldsamt upplopp.Ursprungsartikel
Källa: Fria Tider (importerat inlägg)

Inga kommentarer: