Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

torsdag 23 september 2010

GENMÄLE: PI bemöter Expressens lögner

MEDIALA LÖGNER PI måste bemöta dagens Expressen som framför felaktigheter och rena lögner om oss.

Expressen, där den inkompetente Niklas Svensson (och Fredrik Jöshult) skriver:

Sverigedemokraterna får 300 miljoner kronor i partistöd under de kommande fyra åren. Pengarna ska bland annat ska användas för att partiet ska bli starkare i sociala medier, på Youtube och att en blogg som hänger ut kriminella invandrare ska bli mer aktiv.

Lång redovisning av miljonerna och sedan:

En annan väg för Sverigedemokraterna att nå ut är genom den alternativa bloggen Politiskt Inkorrekt som nu kommer få ökat stöd. Bloggen ska vara oberoende men rapporterar positivt om SD. Den är också känd för att hänga ut kriminella invandrare, och andra brottslingar, med namn och bild.

PI svarar:

Politiskt Inkorrekt är de facto politiskt oberoende. Men våra åsikter ligger närmst SD även om vi inte stödjer alla deras punkter. Därför har det varit naturligt för oss att skriva om SD inför valet och samtidigt lyfta fram hur ni och andra aktivt misskrediterat och motarbetat SD för minsta lilla. Det är inte värdigt en demokrati. Stödet från oss har därför främst handlat om det. SD:partiledning insåg detta och skickade oss pressmeddelanden samt att enskilda kandidater inkom med förfrågan om annonser för sina personvalskampanjer. Totalt fick vi några tusen för det vilket gick direkt till driften av vår server förra månaden.

PI har sedan det senaste året vuxit markant där ni anger vår plats 74 på Alexa ranking. För vår del vore det dumt att inte utnyttja den maktpositionen. Om vårt stöd sedan lett till att SD kommit in i riksdagen vet ingen men vi har säkert haft en viss påverkan då en hel del läsare ”vaknat upp” när de läst våra poster om hur illa ställt det är inom del områden. Dessa läsare har tidigare röstat på S, M, V m fl. Och i valet stödröstade de på SD tack vare PI som informationskälla.

PI skriver sedan om bland annat kriminella. Men inte specifikt invandrare utan om brottslingar oavsett ursprung. Senast igår skrev vi om två svenska pedofiler och i vår pipeline ligger det förmodade mordet i Bollnäs där tre svenskar sitter häktade för människorov. Och ni vet mycket väl om att vi skrivit om flera svenska tonårsmördare sista året och många andra dömda; Göran Lindberg, Englas mördare, pedofilbröderna Borrong och inte minst den stora kopplerihärvan med att halvt dussin svenska män. Fokus ligger alltså på de grova brotten oavsett gärningsmännens etnicitet. Om merparten poster sedan kan uppfattas handla om invandrade gärningsmän är ju inte vårt fel. De är helt enkelt överrepresenterade. Vi får uppgifter om brottet och gm och förmedlar detta till läsarna. Vi selekterar inte bland brotten eller uppgifterna heller. Kriminella är kriminella.

Ni påstår även på  första sidan att Politiskt Inkorrekt skulle få ta del av pengarna som kommer SD tillhanda och/eller att de vill nyttja oss som plattform. Det känner vi inte ens till. PI bygger eget tidningsmagasin och kommer sedan ha olika affärsmodeller som annonsörer, donationer, webshop m m. Återigen, vi är oberoende.

Så en gång för alla: SD finansierar inte Politiskt Inkorrekts verksamhet varken nu eller i framtiden. Däremot kanske de skickar några tusenlappar och ett tackbrev för vår insats. Det är vi värda.

Expressen, håll er till sanningen i fortsättningen istället för att överdriva, ljuga, fabricera, vinkla och misskreditera alla som inte tycker som er journalister så kanske ni blir lika populära som PI en dag. Det finns ju en anledning till att vår alternativa nyhetsförmedling har klättrat förbi flera stora tidningar, till platsen 74 för närvarande. Eller hur?

Och nej, vi är inte rasister, nazister eller fientliga. Vi är kritiska till den förda invandringspolitiken och dess konsekvenser. Det där som vi inte får eller ska tala om öppet för då är man ju porträttlik en man med kort mustasch och sned lugg i era ögon.

Gör om, gör rätt!

Gustav Jansson, redaktör
Politiskt Inkorrekt (PI)

PrintFriendly Share/BookmarkUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: