Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

torsdag 2 september 2010

Eftersom jag hatar censur i alla dess former

Jan Scherman är VD på TV4 och gillar censur. Jan Sherman hade förmodligen blivit en utmärkt censurchef i gamla Östtyskland eller Sovjet om han fötts lite tidigare och på en annan plats. Där hade han dessutom kunnat sätta makt bakom orden och skicka KGB på folk som misshagade honom.

I dagens Sverige har Janne inte särskilt mycket makt. Men han använder den lilla makt han ändå har som ansvarig utgivare på TV4 till det yttersta och har nu bestämt att jag inte tål att se Sverigedemokraternas valfilm. Janne tror kanske att jag skulle bli påverkad att vilja rösta på SD om jag fick se filmen i hans kanal.

Nåväl, Janne. Så här ligger det till. Jag tycker inte om att få skrivet på näsan vad jag klarar av att se. Jag tycker inte om att bli berövad möjligheten att själv bestämma vad jag ska tycka. Jag tycker heller inte om att du, låt vara implicit, försöker tala om för mig hur jag ska rösta i det kommande valet. Fredrik Reinfelt har gjort ett liknande utspel vilket inte fick mig att gilla honom bättre, det kan jag säga.

Så, Janne, vad gör vi nu, lilla du? Jo, jag tackar naturligtvis försynen för att internet existerar så att jag kan kringgå ditt osmakliga försök till åsiktsförtryck. Jag tackar också för att jag har möjlighet att lägga upp SDs film här på bloggen, så att den möjligen kan få ytterligare spridning. Och även om inte en enda ytterligare människa ser filmen här på min blogg, så får den ligga kvar som ett sorts ställföreträdande långfinger mitt i nyllet på Sveriges alla censurivrare. Varsågoda!Ursprungsartikel
Källa: Verkligheten (importerat inlägg)

1 kommentar:

Christian Schickhardt sa...

Jag kan inte annat än att hålla med dig. Är uppvuxen med DDR-TV, men bodde som tur var 5km från taggtråd och miner på västsidan. Jag tror att filmen sprids i större omfattning nu, när den blivit censurerad, eftersom alla blivit nyfiken på den och letar upp den på nätet. Så gjorde i a f jag.

Dessutom gör vi i Sverige oss till åtlöje inför resten av världen. Filmen har visats i media jorden runt, och så här skriver tyska SPIEGEL i sin en engelska upplaga:

http://www.spiegel.de/international/europe/0,1518,715107,00.html