Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

tisdag 7 september 2010

Dagens Åkessonare

SvD:s kolumn idag är skriven av Sofia Nerbrand som presenterar sig som ”fri skribent” och ordförande i tankesmedjan Bertil Ohlininstitutet.

Fokus i valdebatten ligger inte längre enkom på regeringsfrågan. En fortsatt Alliansregering är redan intecknad i mångas medvetande.

Gott så, men jokern i leken heter Jimmie Åkesson. I nästan varje opinionsundersökning sedan juni uppger drygt fyra procent av de tillfrågade att de skulle rösta för att han ska bli deras man i riksdagen. Vem är då denne man?

Först och främst driver han en fråga: han vill stoppa "massinvandringen" (trots att Sverige bara fick 60 000 nya invånare netto förra året). Även om Sverigedemokraterna vill framställa sig som ett parti bland andra med ett brett program är det invandringsfrågan som är drivkraften.

Sverigedemokraterna har sina rötter i den nynazistiska rörelsen i Sverige och härstammar ur den rasistiska sekten Bevara Sverige Svenskt.

När partiledaren Jimmie Åkesson anslöt sig 1995 hände det fortfarande att deltagare vid partimötena klädde sig i nazistuniformer. Än idag har många SD-kandidater nazistiska kopplingar.

Fria Nyheter kommentar: -Man behövde inte läsa många rader för att få känslan av att man läst kolumnen tidigare, exempelvis på på hårt skatte- och bidragsfinansierade Expo. Kanske är det Expo som författat artikeln på SvD

DN sågas Sverigedemokraternas utspel om att de ”målar” upp en bild av svenskarna som allt mer otrygga och utsatta.

I dagens Sverige utgör den grova och alltmer omfattande brottsligheten det kanske största hotet mot medborgarnas trygghet", skriver Sverigedemokraterna på sin hemsida där partiets prioriterade områden inför valet 2010 presenteras.

I sina valtal, som på torget i Västerås förra lördagen, fokuserar Jimmie Åkesson på människors rädsla och utsatthet. Krafttag mot brottsligheten lyfts fram som en av SD:s viktigaste valfrågor.

DN:s artikelförfatatre ställer sig frågorna:
Stämmer det att människor upplever en alltmer omfattande brottslighet? Är rädslan bland oss svenskar stor och ökande, som Sverigedemokraterna påstår?

Svaret är nej. -Tvärt om känner vi svenskar större trygghet än tidigare när vi går ut i vårt bostadsområde en mörk kväll. Och vi är mindre utsatta för brott än tidigare, det visar BRÅ:s statistik.

DN artikel har i skrivande stund samlat ett par hundra kommentarer.

Fria Nyheters kommentar: Vi har en valrörelse som bedrivs mot ett politiskt parti från landets medier och journalistkår. Det pratas om Sverigedemokraterna men inte med dem. Om nu allt som Sverigedemokraterna påstår och pratar om är ”bluff och båg”, varför tar inte de etablerade politikerna debatten med dem då.Ursprungsartikel
Källa: Fria Nyheter (importerat inlägg)

1 kommentar:

henke sa...

Som vanligt gor media exakt vad de anklagar SD for, tar bara de siffror de vill.
DN artikel ar ren skar logn eftersom siffrorna ser ut sa har om man laser undersokningen.
24% av svenskarna har utsatts brott 2008 - hemska siffror.
De 11,5 % DN tar upp ar specifika brott
75% anser att brottsligheten okar - 34% att den okar kraftigt..
77% oroar sig ganska eller mycket ofta om brott.
Och sa pastar man att svenskar inte ar radda - visar pa hur media ljuger om siffrorna.