Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

torsdag 16 september 2010

Bulgariska kvinnor jublar efter åldringsrån

ÅLDRINGSRÅN Om det finns något brott som är värre än något annat, så är det brott som riktas mot försvarslösa personer, må det vara barn, handikappade eller åldringar. Men dessa brott har under en rad år blivit bortprioriterade av polismyndigheten, och det är först i år som Göteborgs-polisen upprättat en speciell enhet, CIRCA, som ska ägna sig åt att utreda brott riktat åldringar. Anledningen till att denna nio man stora styrka har bildats är den formliga explosion av åldringsrån som skett i Sverige under de senaste två åren.

Som alla inom polisen vet, är det främst frågan om zigenare som specialiserat sig på att råna äldre som har svårt att höra och se, eller som är lite dementa. Offren kan ha svårt att berätta om vad som har hänt och blir inte alltid trodda. Mönstret är detsamma över hela Europa. Men i Sverige får man inte säga sanningen, och därför omnämns dessa utländska kvinnor i massmedia som rumäner, bulgarer, serber, kringresande eller något liknande. I Frankrike och Danmark, däremot, har man nu börjat att reagera. I dagens GT/Expressen publiceras ett fotografi som tydligt visar vad vi svenskar får utstå som ett direkt resultat av våra svenska politikers flathet gentemot dessa ambulerande zigenarbrottslingar.

Bildtext: De två misstänkta åldringsrånarna gör high-five efter ett lyckat rån. Bilden fann polisen i en kvinnornas mobil. De misstänks ha rånat sex kvinnor och en man i Göteborg i sommar.

De två kvinnorna, 28 och 30 år gamla, greps av Göteborgspolisen 24 juli och har suttit häktade sedan 28 juli. Båda är bulgariska medborgare, och misstänks av polisen ha kopplingar till andra i Sverige dömda åldringsrånare.

De hävdar att de lockats till Sverige för att tjäna pengar på bärplockning men har samtidigt uppehållit sig hela tiden i Göteborg. Den ena kvinnans passhandling hittades i en lägenhet i Angered i Göteborg där kvinnorna misstänks ha bott. Hur de fått tag i en lägenhet i Angered så pass snabbt framgår inte av artikeln, men det förstärker polisens misstankar att det handlar om organiserad brottslighet, med svenska kontaktpersoner som står för upphälle.

Deras offer är sex kvinnor och en man. Alla till åren komna personer som intet ont anande blivit av med kontanter, kort och ID-handlingar.

Brotten är av hänsynslös art, skriver överåklagare Lisbeth Johansson i stämningsansökan.

De åtalade bulgariska kvinnorna förnekar brott.

Tack och lov så yrkar åklagaren på att de utvisas på livstid från Sverige om de fälls. Men när två fälls, fylls samtidigt en campingplats på en annan plats i Sverige.

Brotten de är misstänkta för:

9 juli: En 73-årig man blir på Åvägen i Göteborg av med plånboken som innehöll 6000 kronor, bankkort och ID-handlingar.

14 juli: En 88-årig kvinna blir på Gibraltargatan i Göteborg av med sin plånbok som innehöll 200 kronor, bankort och ID-handlingar.

16 juli: En 86-årig kvinna blir på Molinsgatan i Göteborg utsatt för ett stöldförsök. Men hon lyckas förhindra att bli av med handväskan och plånboken.

18 juli: En 87-årig kvinna blir vid heden i Göteborg av med sin portmonnä innehållande 200 kronor.

18 juli: En 87-årig kvinna blir på Kyrkogatan i Göteborg av med sin plånbok som innehöll 800 kronor, bankkort och ID-handlingar.

19 juli: En 90-årig kvinna blir på Engelbrektsgatan i Göteborg av med sin plånbok som innehöll bland annat 1200 kronor, kontokort och ID-kort.

19 juli: En 67-årig kvinna blir av med sin plånbok på en gångstig vid Södra Viktoriagatan i Göteborg som innehöll 1200 kronor, bankkort och körkort.

PrintFriendly Share/BookmarkUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: