Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

tisdag 21 september 2010

Asylsökande zigenare prioriteras framför bokade semesterstugor

ZIGENARE Häromdagen skrev PI om Möllstorps camping i norra Färjestaden på Öland. Den är numera konverterad till asylförläggning och bebos av drygt 130 asylsökande zigenare från Serbien. Migrationsverket gick förbi kommunen och bokade upp 150 bäddar med ägaren Morgan Livh, som tjänar storkovan på avtalet som löper på två månader i taget. Enligt Migrationsverket har det kommit en flod av asylsökande zigenare från Serbien, något myndigheten misstänker är organiserade "flyktingresor" till Sverige som sålts in som "möjligheternas land". Det ska nu snabbutredas huruvida de asylsökande zigenarna har rätt till skydd i Sverige eller om de ska avvisas.

Avbokade stugor

Nu visar det sig att svenskar som bokat semesterstugorna blivit avbokade till förmån för zigenarna. Det är Morgan Livh och Möllstorps camping som har avbokat alla som bokat stugor på campingen under Skördefesten och hösten.

Jan Lagerqvist från Blekinge har hyrt stugor på Möllstorps camping under många år, men säger att det här var den sista gången. Han hade bokat en stuga under Skördefesten den 1-2 oktober men hustrun fick samtal från campingchefen som sa att stugan ej var tillgänglig längre och att de fick hitta något annat boende. Lagerqvist accepterade inte detta utan krävde att campingen skulle ordna nytt boende och även stå för mellanskillnaden om det blev dyrare. Campingen har sedan gjort en deal med djurparken som innebär att djurparken skickar räkningen till Möllstorps camping, som i sin tur tar betalt av stughyrarna.

– Jag fick en stuga med bättre standard till samma pris. Men det är inte det som är grejen. Men jag tycker att campingens ägare gjort helt fel. Han skiter i vanliga människor och ser bara till pengarna. De borde inte upplåtit redan bokade stugor till Migrationsverket, säger Jan Lagerqvist.

Nu är det dock slutbokat på den campingen, säger Lagerqvist.

Zigenarna vill ej bli intervjuade

Tidningen Barometern klev in på området för att få en pratstund med zigenarna. Men de flesta vuxna var ljuskygga och gömde sig direkt.

Men några ungdomar finns utanför en av stugorna. Vi pratar med dem på tyska. En av de lite äldre berättar att hon heter Andrea och är 22 år. Hon säger att orsaken till att de lämnade Serbien är att det inte var bra där. De blev dåligt behandlade av den vanliga befolkningen.

– De spottade på oss. Men Sverige är bra. Jag älskar att vara här.
Hon berättar att de flesta kommit till Sverige samtidigt, i buss, att de känner några av familjerna, men långt ifrån alla.

I övrigt vill de inte säga mycket, hänvisar till föräldrarna, som dock inte finns i närheten.

En kvinna undrar om hennes 15-åriga dotter kommer att få gå i skolan, det har hon inte haft rätt till i hemlandet. Hon säger att hon själv skulle vilja jobba, men att hon inte kan, eftersom hon inte har några papper.

En man kommer till stugan. Han kan bra tyska, berättar att hans familj kommer från Kosovo och att de bodde i Tyskland en tid för ett tiotal år sedan, men att de inte fick stanna där. Hemma i Kosovo kunde han inte heller stanna.

– Där blev vi illa behandlade. Vi sparkades iväg som om vi var stenar. Och barnen fick inte gå i skolan.

PrintFriendly Share/BookmarkUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: