Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

fredag 24 september 2010

Apajäveln får 29 000 kronor i skadestånd

Mannen, som är 22 år gammal och av utländsk härkomst, åtalades för grov misshandel av en polisman och för anstiftan till kravallerna i Rosengård. För detta har han suttit häktad i en och en halv månad och det är denna tid han nu får ersättning, eftersom han friades av domstolen.

I filmsekvenser från platsen kan 22-åringen ses kasta sten mot polisbussar, och det var i en av de bussarna som frusterade och förbannade poliser kommenterade hans beteende med orden "den lille jävla apejäveln". Något som sedemera ledde till löneavdrag.

På grund av mediauppmärksamheten i målet krävde 22-åringen 75 000 kronor i ersättning, vilket är betydligt mer än vad som normalt delas ut. JK beslutar att han får nöja sig med 29 000 kronor, skriver Skånskan på nätet.

Hotar att utvandra från Sverige
22-åringen hotar nu att lämna Sverige, för att istället berika Storbritannien med sin närvaro. Advokaten skriver i sitt krav på ersättning till JK:

”De dagliga trakasserier som NN tvingats utstå till följd av åtalet mot honom har inneburit så stora påfrestningar för honom att han nu planerar att lämna sin invanda miljö och sitt sociala sammanhang för att istället flytta till London.”

Skälet till att Sverige nu riskerar att förlora ett av sina kulturtillskott ska ha varit att bloggen Politiskt Inkorrekt hängde ut 22-åringen innan han var dömd. Ett förfarande som även Aftonbladet och Expressen brukar syssla med vid brott, såvida den misstänkte är etniskt svensk.Ursprungsartikel
Källa: Fria Tider (importerat inlägg)

Inga kommentarer: