Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

tisdag 14 september 2010

Anders Lago (S) vill stoppa flyktingströmmen till Södertälje

SÖDERTÄLJE Södertäljes starke man, Anders Lago (S), säger att stoppa strömmen av flyktingar till staden är prio ett och att frågan påverkar staden negativt på flera sätt.

Länstidningen Södertälje frågade Anders Lago vilken som är den viktigaste lokala frågan att ta itu med just nu.

– Det är flyktingfrågan. Vi måste få stopp för det stora inflödet av flyktingar. Staten måste tvinga alla kommuner att ta emot flyktingar. Jag är övertygad om att många av de irakier som kommer hit skulle välja att bo i till exempel Täby om de erbjöds bostad där. Men i dag får de inga såna erbjudanden utan i stället tvingas de till trångboddhet och arbetslöshet i Södertälje.

Han passar samtidigt på att dela ut en känga till de moderatledda kommunerna i länet som han anser inte tar sitt ansvar.

– De tycker att det är helt okej att det kommer invandrare och jobbar till låga löner. Men de vill inte att de ska bo i deras kommuner.

Lago menar också att flyktingfrågan i sin tur påverkar många andra stora frågor – den höga arbetslösheten, de skyhöga socialbidragskostnaderna, de dåliga resultaten i Södertäljes skolor och den skenande kriminaliteten. Något andra försökt påtala ett ganska bra tag utan större framgång. För att förbättra bilden av Södertälje vill Lago ta itu med dessa frågor och se fler poliser på gatorna för att öka tryggheten och ta upp kampen mot de kriminella gängen.

LT

PrintFriendly Share/Bookmark
Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

1 kommentar:

Verkligheten sa...

Underligt, det här. Enligt invandringsminstern är ju varenda irakisk och somalisk analfabet en vandrande vinstlott, vars höga utbildning och extrema arbetsvilja kommer att göra Sverige rikt och välmående. Lago borde vara enbart tacksam över att Södertälje fått förmånen att ta emot så många av dessa vinstlotter. Södertälje borde vara Sveriges mest välmående stad och kommun vid det här laget och nu vill han inte ha fler lottovinster? Det är något som inte stämmer...