Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

onsdag 22 september 2010

Anders Lago nämns som Sahlins efterträdare

Enligt TT funderar Socialdemokraterna på att rekrytera någon från kommunpolitiken. Och där ses Södertäljes kommunalråd Anders Lago som intressant.

Lago sitter i partistyrelsen och har blivit något av en rikskändis efter sitt tal i den amerikanska kongressen, då han berättade om hur hans kommun berikats med fler människor från Irak än hela USA och Kanada tillsammans.

Innan det svenska valet 2010 gick Anders Lago ut med ett utspel som många uppfattade som populistiskt.

– Att få stopp på flyktingströmmen är huvudfrågan. Den påverkar vår skola, socialbidragen och arbetslösheten, sade Lago till LT.

Men det handlar inte om att stänga dörren till Sverige. Istället vill Lago att fler svenskar ska få tillfälle att njuta frukterna av den berikande mångkulturen. Han nämner Fredrik Reinfeldts Täby som ett exempel.

– Staten måste tvinga alla kommuner att ta emot flyktingar. Jag är övertygad om att många av de irakier som kommer hit skulle välja att bo i till exempel Täby om de erbjöds bostad där. Men i dag får de inga såna erbjudanden utan i stället tvingas de till trångboddhet och arbetslöshet i Södertälje, sade Anders Lago.Ursprungsartikel
Källa: Fria Tider (importerat inlägg)

Inga kommentarer: