Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

onsdag 25 augusti 2010

Våldtäkter och åldringsrån sommarens mångkulturella facit

ÅLDRINGSBROTT Förutom den ymniga floran av våldtäkter som Sverige upplever och som enligt tillgänglig statistik i de flesta fall kan kopplas till icke-svenska gärningsmän så har sommaren också inneburit ett ökande antal brott riktade mot åldringar. Även där kan det fastslås att upphovspersonerna är av utländsk ursprung, i dom flesta fall zigenarligor från det forna Östeuropa.

Senast i raden att rapportera ytterligare brott av denna skändliga typ är Eskilstunapolisen. Två äldre kvinnor, drygt 80 år gamla båda två, utsattes på måndagen för bedragare. En av kvinnorna blev av med smycken. Polisen befarar nu att en liga är i farten.

Släpp inte in folk som ringer på dörren! Det spelar ingen roll om de ber att få låna telefonen eller "bara" ska skriva ett meddelande till grannen, säger polisen Lennart Vestergren.

Det var alltså i måndags, mellan klockan 12 och 12.20, som två olika kvinnor utsattes den här gången. Båda är bosatta i en fastighet på Strandgatan. Den ena kvinnan hade varit ute och skulle ta hissen upp till sitt hem. Plötsligt klev det in en främmande kvinna intill henne i hissen. Kvinnan försökte sedan följa med den äldre kvinnan in i bostaden, men hon lyckades trots allt dra igen dörren om sig utan att få med sig sällskapet.

Det gick dock sämre för den andra utsatta kvinnan. Hon öppnade dörren när det ringde på och plötsligt hade hon två främmande kvinnor hemma hos sig. När besökarna hade gått upptäckte kvinnan att flera smycken hade försvunnit.

Ett klassiskt bedrägeri. En av dem lurar i köksdörren medan den andra visar en duk eller något sådant vid köksbordet, konstaterar Lennart Vestergren.

Kvinnorna uppges vara mellan 35 och 40 år gamla, bristfällig svenska, uppsatt hår och smyckade med flera ringar och smycken.

Eskilstunakuriren

PrintFriendly Share/BookmarkUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: